Presupusul complice al deputatului Trășculescu rămâne în arest

Data publicării:
1911calota 20arest-34201

Actualizare 12.00.Marian Calotă a fost reținut de DNA, după ce a fost prins în timp ce primea 50.000 de lei, bani pe care, spun anchetatorii, ar fi urmat să îi dea parlamentarului.

__________________________________

Complicele deputatului de Vrancea Alin Trăşculescu află astăzi dacă rămâne după gratii. Completul de cinci judecători al instanţei supreme judecă recursul făcut de Marian Calotă, împotriva deciziei de arestare preventivă pentru fapte de corupţie.

Cât despre Alin Trăsculescu, mâine plenul Camerei va decide dacă îi ridică imunitatea deputatului în vederea arestării.

Procurii anticorupție susțin că Marian Calotă este cel care intermedia întâlnirile, dar și primirea sumelor de bani pe care denunțătorul le-ar fi dat parlamentarului Alin Trășculescu. Prin intermediul firmei lui Marian Calotă, pe parcursul ultimilor doi ani, deputatul ar fi primit aproape 400.000 de lei de la cel care l-a denunțat până la urmă la DNA.

De altfel, în urmă cu mai bine de o săptămână, pe 10 noiembrie, Marian Calotă a fost ridicat de procurori din Focșani, acolo unde, potrivit acestora, ar fi primit o nouă tranșă din sumele pe care le-ar fi solicitat parlamentarul, respectiv 50.000 de lei. A fost adus împreună cu Alin Trășculescu la Direcția Națională Anticorupție și a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, pe numele său a fost emis un mandat de arestare pentru 29 de zile, mandat contestat la instanța supremă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri