Prevenţie anti-incendiu la slujba de Înviere. Preoţii din Bucureşti au luat lecţii de mânuit extinctoarele

Data publicării:
incendiu-23

În Joia Mare, preoţii din Bucureşti au abandonat pentru câteva ore pregătirile pentru slujbă şi au luat lecţii de stingere a incendiilor. Pompierii au mers în toate lăcaşele de cult ca să îi înveţe pe slujitorii Domnului cum să prevină accidentele ce pot să apară din cauza înghesuielii şi a miilor de lumânări aprinse în noaptea de Înviere.

Prima probă la care au fost supuşi preoţii au fost de îndemânare la mânuirea extintorului. După ce au terminat cu instruirea preoţilor, pompierii au verificat instalaţiile şi panourile electrice ale bisericilor şi au făcut recomandări pentru prevenirea oricăror neplăceri în timpul slujbei de Înviere.

Pompierii le-au cerut preoţilor să scoată toate covoarele, astfel încât, dacă apare un incident, oamenii să nu se împiedice încercând să iasă cât mai repede din lăcaşele de cult.

Unii enoriaşi sunt conştienţi că trebuie să îşi poarte de grijă în aglomeraţie şi să se ferească de flăcările lumânărilor. Alţii se bazează pe ajutorul divin. „Oamenii nu vin ca să facă rău în biserică, iar Dumnezeu ne apără”, spune un credincios. Altul pune relele pe seama muritorilor: „Nu depinde de Dumnezeu, depinde de om, că ăla greşeste.

Mii de oameni sunt aşteptaţi în noaptea de Înviere la fiecare biserică din Bucureşti, unde vor asista la slujbă.

Scoatem cuiul, ţinem de furtun, apăsăm pe mâner:

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri