PREVIZIUNI METEO. Ne așteaptă o iarnă mai blândă ca anul trecut

Data publicării:
brazi 20iarna 20mfax-34812
Decembrie

În decembrie temperaturile scad cu 4...5 grade față de noiembrie. Minimele pot coborî sub -10 grade în Transilvania, dar și în nordul Moldovei, în timp ce temperaturile maxime vor fi pozitive în aproape toata țara. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în Dobrogea, unde temperaturile vor fi pozitive și ziua și noaptea.

În aceste condiții vor predomina ploile în sud-estul țarii, în timp ce în centru ș nord-est va ninge abundent.

Ianuarie

Luna ianuarie este cea mai rece luna din an. Nici ianuarie 2013 nu va fi o excepție. Așadar temperaturile vor coborî frecvent sub -10 grade, iar în nopțile cele mai geroase pot ajunge până la -20 de grade în depresiunile din Transilvania.

Maximele vor fi pozitive doar pe litoral. Precipitațiile vor fi în limite normale, asta înseamna ca sunt așteptate cantitați mai mari în vestul și nordul țarii.

Februarie

Temperaturile câștigă două-trei grade fața de ianuarie, iar în sudul și vestul țarii va fi chiar mai cald decât în mod normal. Ziua, temperaturile vor depași 0 grade în cea mai mare parte a țarii, iar în nopțile mai pot fi geroase doar în depresiuni.

Va continua să ningă, mai abundent în centrul și nord-vestul țarii, însă trebuie menționat că luna februarie este cea mai săracă în precipitații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri