Pricopie: Grădiniţele private nu pot organiza clasa zero dacă nu au şi şcoală acreditată

Data publicării:
copii 20scoala 20mediafax-46892

„Clasa pregătitoare aparţine ciclului primar. Restul aparţine doar de organizare. Cât timp ai doar grădiniţă privată şi nu este acreditată pentru învăţământ primar - lucru care însă se poate face până începe şcoala -, atunci nu ai cum să mergi acolo, trebuie să fii acreditat pentru învăţământul primar”, a declarat ministrul Educaţiei.

Această măsură ar urma să oblige o parte din părinţi să îşi mute copiii de la grădiniţa privată la o grădiniţă de stat pentru clasa pregătitoare sau direct la şcoala de stat, după vârsta de cinci ani.

Există şi şcoli private care organizează sau pot organiza aşa ceva, nu e nicio problemă”, a declarat ministrul în acest sens.

La nivelul întregii ţări, au acreditare 42 de şcoli, din care opt în Bucureşti, potrivitAgenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP). Vezi lista aici.

Acreditarea este procesul prin care, pe baza unei evaluări externe, o instituţie de învăţământ primeşte dreptul de a organiza examen de admitere, de a desfăşura procesul de învăţământ, de a organiza examene la finalul studiilor şi de a emite diplome şi certificate recunoscute de Ministerul Educaţiei, conform Legii Educaţiei Naţionale.

Ella Moroiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri