Prima cursă din acest an de la Otopeni la Londra a decolat

Data publicării:
cursa otopeni

Actualizare 16:40: Cursa BA 887 spre Aeroportul Heatrow a decolat la ora stabilită, ora 16:00 și se estimează să aterizeze la ora 17:30 ora locală.

Prima cursă de avion din noul an, după liberalizarea pieței muncii, va pleca de pe Aeroportul Otopeni spre Londra, la ora 16:00.

Digi24 a mers la aeroport pentru a sta de vorbă cu cei care vor pleca cu destinația Londra. Cei mai mulți dintre ei se duc la muncă, dar ei deja lucrează acolo de un an sau doi. Sunt foarte puțini cei care merg acum pentru prima oară, pentru că au fost eliminate restricțiile de pe piața muncii din Marea Britanie.

Cursa care ar urma să decoleze la ora 16:00 este una de linie. Prima cursă low cost ar fi trebuit să plece la ora 6, în această dimineață, dar a fost anulată, pentru că ar fi fost foarte puține locuri ocupate.

Începând de astăzi, românii și bulgarii au dreptul la aceleași ajutoare sociale și la aceeași îngrijire medicală dacă ajung în Regatul Unit, iar acesta este motivul pentru care o parte a presei de acolo a scris că britanicii se tem că vor avea parte de un așa numit turism de sănătate.

De asemenea, în afară de Marea Britanie, de astăzi alte opt state europene își deschid complet piețele muncii pentru români și bulgari: Austria, Franţa, Olanda, Spania, Belgia, Germania, Luxemburg şi Malta.

Astăzi, la Aeroportul Henri Coandă au sosit mai multe echipe de jurnaliști din Marea Britanie, pentru a vedea cât sunt de ocupate cursele spre țara lor și a vorbi cu cei care vor pleca acolo.

Iar în Marea Britanie, în prima zi a noului an, românii sunt pe prima pagină a ziarelor. Deputatul britanic Keith Vaz, care a promis că va monitoriza „invazia românilor”, i-a întâmpinat pe aeroport în această dimineață pe cei care au luat prima cursă spre Marea Britanie, odată cu ridicarea restricțiilor pe piața muncii. Politicianul laburist le-a cumpărat cafea și a discutat cu unii dintre ei în aeroportul Luton.

Corespondentul Digi24 în Marea Britanie, Cristi Citre, transmite că în ediția de ieri Daily Mail scria că nu numai că cursele pline, dar și că operatorii low cost și-au dublat cursele către Londra începând cu 1 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri