Sari la conținut
News Alert

Prima extragere a loteriei bonurilor fiscale, cu premii de un milion de lei: Bonurile fiscale câştigătoare

ACTUALIZARE 11.30. A avut loc prima extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale. Valoarea bonului fiscal câștigător este de șase lei, emis în 7 februarie anul acesta. Așadar, sunteți câștigători dacă aveți bonuri fiscale între 6.00 lei și 6 lei și 99 de bani. 

Pentru a intra în posesia premiului trebuie parcuşi câţiva paşi. Câştigătorul îşi poate revendica premiul până pe 13 mai. Pentru acest lucru trebuie să prezinte bonul original și o copie după actul de identitate la orice administrație fiscală, iar plata va fi făcută în 60 de zile.

La un calcul simplu, dacă 500 de români ar revendica premiul, atunci fiecare dintre ai ar primi 2.000 de lei.

Telespectatorii Digi24 ne-au trimis deja fotografii cu bonuri fiscale în valoare de 6 lei.

Iată care sunt bonurile câștigătoare:  

Luna câştigătoare: LUNA FEBRUARIE

ZIUA CÂŞTIGĂTOARE: 7 FEBRUARIE

VALOAREA CÂŞTIGĂTOARE: 006  

Următoarea extragere a Loteriei fiscale va avea loc în data de 17 mai. Atunci vor participa bonurile emise în luna aprilie.


Cum se face extragerea

- vor fi extrase pe rând luna, data şi valoarea bonului

- bonurile câştigătoare vor conţine toate aceste date

- rezultatele vor fi afişate pe site-ul Min. Finanţelor, ANAF şi Loteriei Române

Condiţiile loteriei bonurilor

- suma de pe bon trebuie sa fie între 1 leu şi 999 lei

- nu sunt luate în calcul zecimalele

Revendicarea premiilor

- câştigătorii au la dispoziţie o lună, până pe 13 mai

- trebuie depuse la Fisc bonul în original şi copia actului de identitate

- plata se face în 60 de zile

Ce bonuri participă la loterie

- doar bonurile fiscale (nu sunt incluse tichetele de metrou)

- bonurile primite la plata cu cardul sau cu bonuri de masă

- bonurile eliberate de casele de schimb valutar


La această extragere participă bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie - 28 martie 2015, iar participarea la loterie nu presupune o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nicio bază de date/ website şi nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituţiilor implicate în organizare. Bonurile rămân la posesorii acestora care, după extragere, vor verifica dacă sunt câştigătoare.

Loteria Română are exclusiv calitatea de organizator al extragerilor pentru această loterie, iar acestea se vor efectua cu urnele şi bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto. Extragerea va avea loc în prezenţa unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi C.N. ”Loteria Română” S.A. iar bilele şi urnele vor fi verificate în prezenţa comisiei înainte de extragere”, precizează ANAF. 

Potrivit acesteia, extragerea de luni va avea trei etape: etapa I - se va extrage o bilă reprezentând luna emiterii bonului, etapa II - se va extrage o bilă reprezentând ziua emiterii bonului, etapa III - se vor extrage trei bile reprezentând valoarea bonului.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, al ANAF şi al Loteriei Române, pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Premiile pot fi revendicate începând cu prima zi după extragere, până la data de 13 mai inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător emis în perioada 2 februarie - 28 martie, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală unde a fost depus originalul bonului fiscal câştigător eliberează o copie care poartă menţiunea „conform cu originalul”.

Plata câştigurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticităţii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie a unui număr cuprins în intervalul dintre 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, stabilit prin extragerea succesivă a trei serii de cifre, cuprinse între 0 şi 9, precum şi un număr reprezentând ziua emiterii bonului fiscal aferentă lunii sau intervalului pentru care se organizează loteria.

În cazul în care nu există câştigători, fondul de premiere se reportează pentru extragerea următoare.

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, de Sărbători. Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.