Sari la conținut
News Alert

Prima zi de iarnă, primele probleme pe drumuri

În Vâlcea, drumul naţional 7A a fost redat circulaţiei după aproape 24 de ore. La Cota 2000 şi la Bâlea Lac, stratul de omăt depăşeşte o jumătate de metru. La Iaşi, un bărbat a ajuns la spital după ce a fost lovit de un panou publicitar luat de vânt, acelaşi vânt care a smuls acoperişul teatrului de vară din Craiova şi a provocat un accident în judeţul Braşov.

Drumul naţional 7A a fost blocat de zăpadă pe aproape 40 de kilometri. Printre cei care au luptat cu nămeţii au fost şi măicuţele de la o mănăstire din zonă. Două dintre ele, însoţite de un călugăr, plecaseră ieri după mâncare, dar au fost surprinşi de viscol. Salvarea a venit de la drumari.

Vântul puternic a spulberat zăpada şi a doborât copaci la pământ. Pentru a debloca drumul naţional 7A, drumarii din Hunedoara şi Vâlcea au cerut ajutorul colegilor din Gorj şi Dolj.

Carla Tănasie, reporter Digi24: „Drumarii intervin mai întâi cu drujbele, pentru a tăia copacii căzuţi, care au fost foarte mulţi.”

După aproape 24 de ore durmul a fost redeschis circulaţiei. Pe Transfăgărăşan, la Cota 2000 şi la Bâlea Lac zăpada depăşeşte jumătate de metru. Salvamontiştii spun că vântul a bătut cu peste 70 de kilometri pe oră, iar vizibilitatea a scăzut sub 20 de metri.

La Craiova, vijelia a distrus o parte din acoperișul Teatrului de Vară, la nici 3 săptămâni de la inaugurarea lucrării. Vântul a lăsat 15.000 de familii din 41 de localităţi ale judeţului Iaşi fără curent electric. Echipele de intervenţie au lucrat întreaga noapte pentru a remedia defecţiunile. În judeţul Braşov, un microbuz a fost pur şi simplu luat pe sus de vânt.

Nu a avut mai mult de 70 de kilometri la oră. A venit un vânt şi a derapat. S-a dat de patru ori peste cap, acolo e a cincea oară”, spune un martor.

O femeie a fost rănită grav în accident şi este în spital.

Singurul drum naţional care a fost închis în urma ninsorii şi vântului puternic din weekend nu avea contract de deszăpezire. Fără contracte de deszăpezire sunt şi autostrăzile.