Prima zi de iarnă, primele probleme: Un drumar a rămas blocat pe Transalpina

Data publicării:
transalpina

Un şofer a rămas blocat luni în nămeţi la peste 2000 de metri altitudine, pe şoseaua Transalpina. Bărbatul a fost recuperat după mai multe ore de salvamontişti. 

Transalpina, august 2013

Şoferul plecase din Oradea şi s-a oprit pe Transalpina. Nu ştia că drumul este închis şi nici că meteorologii au avertizat că vine iarna. Dimineaţă, s-a trezit îngropat în zăpadă. Cu mare greutate, bărbatul, care este chiar drumar, a reuşit să sune la salvamontişti.

Bărbatul în vârstă de 57 de ani, din Vâlcea, s-a aventurat luni pe Transalpina, deşi începuse să ningă. Spre seară, a tras pe dreapta şi a adormit în maşină. Când s-a trezit, zăpada depusă în jurul automobilului său se ridica la aproape un metru. Văzând că este imposibil să mai plece, bărbatul a cerut ajutorul salvamontiştilor după ce şi-a abandonat maşina şi a plecat pe jos.

Echipe ale Salvamont Gorj, ale Jandarmeriei, precum şi drumari, au plecat în căutarea lui. După mai multe ore de mers pe jos au ajuns la el, reuşind să îl aducă la baza Salvamont de la Rânca. Bărbatul le-a spus salvatorilor că, deşi şoseaua este închisă circulaţiei de mai bine de o lună din cauza zăpezii, nu există indicatoare pe porţiunea din judeţul Alba care să îi avertizeze pe şoferi.

Zăpadă şi ninsoare viscolită au fost şi în pasul Tihuţa, care face legătura între Moldova şi Ardeal, acolo unde ninge de duminică noapte. 42 de tone de material antiderapant au fost împrăştiate pe şosea pentru a curăţa carosabilul. Iarna s-a instalat cu toata puterea şi în Harghita, unde ninsorile abundente au îngreunat circulaţia rutieră pe mai multe drumuri naţionale. În staţiunea Harghita Băi a fost necesară intervenţia salvamontului pentru a-i ajuta pe şoferi să îşi scoată maşinile din nămeţi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri