Un primar din Mureș și fiica sa au murit într-o fosă septică. Amândoi au încercat să-și salveze un vecin

Data actualizării: Data publicării:
primar
Bíró Csaba FOTO: Facebook

Trei dintre cele patru persoane care au căzut miercuri seara într-o fosă septică în localitatea mureşeană Sărăţeni au murit. Între acestea se numără primarul localității, Bíró Csaba, de 59 de ani și fiica acestuia, de 32 de ani.

Cea de-a treia victimă este un bărbat de de 48 de ani.

„După aplicarea timp de o oră a manevrelor de resuscitare, celor trei victime li s-a atribuit cod negru”, a anunţat ISU Mureş.

A patra victimă - un bărbat în vârstă de 62 de ani - a fost transportată la UPU Târgu Mureş de către elicopterul SMURD prezent la faţa locului.

Potrivit presei locale, bărbatul de 62 de ani l-a rugat pe un vecin - bărbatul de 48 de ani - să-l ajute la curățarea fosei septice. Acesta din urmă a intrat în rezervor, dar la un moment dat a rămas fără oxigen, a leșinat și nu a mai putut ieși.

Atunci, proprietarul a sunat la 112 și a strigat după ajutor, iar primarul Bíró Csaba, care locuiește aproape, a fost primul care a răspuns solicitării. Fiica acestuia l-a urmat. Amândoi au coborât în rezervor și eu leșinat și ei. Proprietarul a coborât și el în rezervor ca să-i salveze, dar i s-a făcut și lui rău.

Între timp, la fața locului au sosit echipajele de salvatori.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri