Primar împușcat mortal la vânătoare

Data publicării:
politisti primar impuscat

Partida de vânătoare la care a participat Lucian Istrate era organizată pe un fond de vânătoare din Tătulești, administrat de Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Olt. Președintele AJVPS Olt, Mircea Albulescu, a spus că edilul nu era vânător și că este posibil să fi participat ca gonaci la partida organizată pentru iepuri și fazani, potrivit Agerpres.

Albulescu mai spune că primarul a fost împușcat din greșeală, probabil nefiind văzut de un vânător care țintise un iepure.

„Era o partidă de vânătoare autorizată pentru iepure și fazan, la care participau vânători și gonaci. Primarul din Tătulești nu era membru vânător, nu știu cum a ajuns el acolo, probabil ca gonaci. Conform prevederilor legale, șeful de grup are obligația ca înainte de începerea partidei de vânătoare să facă instructajul atât pentru vânători cât și pentru gonaci. Din ce am înțeles eu, a fost un accident. Unul dintre vânători l-a pus în mașină și au plecat spre Ambulanță. S-au întâlnit cu ambulanța pe drum”, a spus Mircea Albulescu.

Potrivit unor surse, primarul Istrate ar fi rămas în urma grupului, s-ar fi întors cu spatele față de persoanele din grup, moment în care un iepure a sărit înspre el. Un vânător care urmărea iepurele și nu l-a văzut pe primar a tras spre iepure și o alice l-a atins în zona inimii pe Lucian Istrate, relatează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudia Radu, a declarat că a fost anunțat la numărul 112 faptul că o persoană a fost împușcată pe fondul de vânătoare din Tătulești. „A fost chemată ambulanța care a constatat decesul persoanei împușcate, este vorba de primarul comunei Tătulești'”, a menționat Radu.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Olt, medicul Marian Furtună, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că apelul la 112 la fost înregistrat în jurul orei 11,11 iar primarul împușcat la vânătoare a fost dus cu o mașină particulară până în localitatea Jitaru (Scornicești), de unde a fost preluat de o ambulanță. Furtună a precizat că nu au fost efectuate manevre de resuscitare pentru că trecuseră mai mult de 30 de minute de la momentul în care edilul nu mai prezenta semne vitale. "Se pare că a fost împușcat în zona inimii, într-o pădure din localitatea Tătulești. A fost adus cu o mașină particulară până la Jitaru, unde s-au întâlnit cu Ambulanța. Nu s-au făcut manevre de resuscitare pentru că trecuseră mai mult de 30 de minute de la momentul în care a fost împușcat și nu mai prezenta semne vitale", a spus Furtună.

Cercetarea cauzelor și condițiilor producerii accidentului este coordonată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Lucian Istrate, în vârstă de 49 de ani, era membru al PSD și se afla la al treilea mandat de primar al comunei Tătulești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri