Primar Roșia Montană: Îi mulțumim domnului prim-ministru că a venit să vadă realitatea

Data publicării:
ponta-1

„Cel mai important este faptul că acești mineri au ieșit afară și mâine vor putea fi alături de copiii lor care merg la școală, de soțiile lor, care îi așteptau acasă în seara aceasta. Domnului premier îi mulțumim că a venit să vadă realitatea. Oamenii de la Roșia Montană nu doresc altceva decât să aibă un loc de muncă”, a spus Eugen Furdui, primarul localității Roşia Montană, într-o intervenție telefonică la Digi24.

„Oamenii de la Roșia Montană sunt mineri din moşi strămoşi. Asta ştiu să facă şi asta vor să facă în continuare. Cred că este singura alternativă pentru zona noastră. În ceea ce privește cianura, nu sunt specialist, dar de fiecare dată am spus că las specialiştii să se pronunţe. Cred legislatia în privinţa mediului este foarte severă și dacă această legislație se va respecta, acest investitor va primi avizul. Dacă nu, nu”, a adăugat primarul localității Roșia Montană.

El a precizat că minerii vor mai protesta pentru începerea exploatării, mai ales în condițiile în care membrii comisiei speciale nu vor merge la fața locului.

„Domnul prim-ministru a punctat corect. A fost un lucru bun, a fost primul prim-ministru care a venit în Roșia Montană să le vadă doleanțele lor. Cred că orice membru din comisie dacă va veni și va vedea realitatea, dacă a venit cu o imagine, va pleca cu alta. Realitatea este cu totul altceva la Roşia Montană. Cred că toți cei care vorveni să vadă realitatea, vor putea să ia o decizie benefică pentru minerit”, a mai spus Eugen Furdui.

Premierul Victor Ponta a discutat în această seară cu minerii protestatari de la Roșia Montană. În urma discuţiilor cu premierul, cei 33 de mineri au ieşit din subteran. Aceştia, sprijiniţi de câteva mii de persoane care au protestat la intrarea în mină, cer aprobarea legii privind proiectul minier de la Roşia Montană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri