Primari mai presus de lege

Data publicării:
robert negoita


Robert Negoiţă, primarul sectorului 3 din Capitală, nu a scăpat de datoria uriaşă către ANAF. Ba mai mult, aceasta a crescut de anul trecut şi până acum cu 11 milioane de lei şi a ajuns la aproape 237 de milioane de lei. Robert Negoiţă are datorii la stat pentru că nu a plătit TVA pentru tranzacţiile imobiliare. De altfel, primarul are o avere impresionantă. Are patru case de locuit, 83 de apartamente, un spaţiu de producţie, 42 de locuri de parcare, 17 terenuri arabile, 14 terenuri intravilane în mai multe localităţi şi aproape 18.000 de metri pătraţi pentru parcări. Multe dintre proprietăţi sunt însă executate silit de Fisc în contul datoriei către stat.

Edilul mai are de restituit credite bancare de aproape 17 de milioane de euro, în timp ce veniturile sale au fost în ultimul an de 1.800.000 de euro. Cea mai mare parte din bani au venit din tranzacţii imobiliare.

Un alt primar a cărui declaraţie de avere a suferit modificări este Neculai Onţanu. Edilul sectorului 2 i-a donat fiicei un apartament de 66 de metri pătraţi. Primarul a câștigat mai mult anul trecut din pensia de general în rezervă - 22.000 de lei anual.

Şi primarul general al Capitalei şi-a rotunjit conturile. Sorin Oprescu a investit în ultimul an 6.000 de euro în obiecte de artă şi 4.000 de euro în obiecte de cult. De asemenea, contul său de salariu este mai mare cu 28.000 de lei faţă de 2014. Edilul a cheltuit însă bani de pe un card de debit - aproape 6.000 de dolari. Pe lângă salariul de primar, de 78.000 de lei anual, Sorin Oprescu mai câştigă 50.000 de lei pe an ca profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi încă 19.000 de lei de la Academia de Ştiinţe Medicale.

Ceilalţi edili de sector, Andrei Chiliman, Cristian Popescu Piedone şi Rareş Mănescu, nu şi-au actualizat declaraţia de avere, deşi termenul limită era 15 iunie. În schimb Marian Vanghelie, primarul suspendat al sectorului 5, a completat o singură declaraţie de avere în 15 ani de mandat, în 2012. Acum edilul este in arest preventiv.

Citiți și: Mandate de primari, la schimb cu cele DNA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri