Primăria din Sfântu Gheorghe renunță la spectacolul cu focuri de artificii

Data publicării:
artificii-1

2.000 de lampioane vor fi lansate în noaptea de Anul Nou în piaţa centrală a oraşului, unde se organizează Revelionul în aer liber. Pentru asta, Primăria Sfântu Gheorghe a lansat un apel pe Facebook pentru cei care vor să se înscrie ca voluntari, să împartă lampioanele.

Zoltan Gombos, voluntar: „Va fi primul lampion pe care o să îl lansez. Am văzut pe Facebook acest anunţ şi mi-a părut o idee foarte bună să lansăm lampioane.”

Sorina Secelean, reporter Digi24: „Pentru aprinderea unui lampion e nevoie de două persoane: una care sa țină corpul din hârtie iar alta ca să aprindă fitilul. Dacă sunteţi printre cei care vor să îşi petreacă Revelionul în aer liber la Sfântu Gheorghe, aduceți-vă şi prietenii sau familia şi astfel veţi petrece împreună momentele de la cumpăna dintre ani."

Oamenii se bucură de iniţiativă şi spun că aprinderea lampioanelor îi va face să se simtă mai uniţi şi mai aproape de cei dragi.

„Este o idee mult mai bună pentru că nu este atât de scump şi, oricum, eu cred că va fi mult mai frumos şi mai... nu ştiu, aşa, între noi, ca şi cum am fi în familie.”

„Parcă durează mai mult, adică pot să mă uit la lampioane câteva minute în şir şi este mai ieftin.”

Spre deosebire de un foc de artificii care poate să ajungă până la zece mii de lei, lampioanele nu au costat decât 3.000 de lei. În plus, prin lansarea lor, autorităţile din Sfântu Gheorghe vor să se alăture primăriilor care au renunţat la focurile de artificii la petrecerile publice, după tragedia din clubul Colectiv.

Ildiko Knop, consilier Biroul de Imagine al Primăriei Sfântu Gheorghe: „Dorim să fie un gest simbolic prin care lăsăm toate relele de anul acesta în urma noastră, le lansăm, să nu le avem pe suflet.”

Un echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va fi în apropiere pentru a interveni la nevoie. Petrecerea va începe la ora 22, iar lampioanele vor fi lansate la miezul nopţii. Le petrecerea în aer liber sunt aşteptaţi să ia parte în jur de 4.000 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri