Primăria Oradea caută o firmă care să spele și să calce steagurile din oraș

Data publicării:
12032013 20steaguri-54349

În culorile naţionale, cu stelele Uniunii Europene ori purtând însemnele heraldice ale Oradei, drapelele au capitulat în faţa traficului intens şi a condiţiilor meteo. Sunt pline de praf și arată dezgustător, se plâng localnicii.

Asa că autorităţile au luat măsuri. „Intenţionăm să facem o achiziţie pentru steaguri ca o firmă care va participa la o licitaţie, timp de un an va trebui să intreţină aceste steaguri vorbim de spălat, călcat şi montarea lor înapoi", a anunțat Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Operaţiuni care costă. „ Cinci lei, şase lei împreună cu tot pe bucată, adică spălat, călcat şi reparat dacă e cazul", explică Iuliana Chelu, proprietara unui atelier de confecţionare a drapelurilor.

Bugetul alocat de Primărie pentru acest serviciu este de 25 de mii de lei pe an. Pe lângă steagurile care vor fi curăţate, alte 450 nou-nouţe vor fi amplasate în oraş. Specialiştii recomandă folosirea celor croite din materiale rezistente.

Acesta care e în mână acum e din mătase, saten, e o ţesătură mai fină mai mult se foloseşte pentru interior dar şi pentru exterior dar având acest luciu în faţă opreşte mai mult praful şi uleiul de la maşini", precizează Iuliana Chelu.

Steagurile arborate pe străzile din Oradea au fost cumpărate în urmă cu aproape patru ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri