Primarul din Bistrița vrea să izoleze veverițele de oameni 

Data publicării:
veverita wikipedia

Foto: Wikipedia

Primarul a declarat că acest gard va ține oamenii la o distanță de trei sau patru metri de voliera în care se află veverițele.

„Veverițele sunt acolo, doar că am subestimat curiozitatea unor oameni, care au băgat bețe prin grilaj și așa mai departe. O să facem în perioada imediat următoare un gard cam la trei-patru metri, astfel încât să nu mai lăsăm lumea să se apropie o perioadă, nu știu, cinci, șase luni, până când se învață veverițele cu lumea", a spus Ovidiu Crețu.

Veverițele au fost aduse în parcul municipal la sfârșitul lunii aprilie. Este vorba despre doi adulți și patru pui pentru care s-a plătit în total suma de 2.700 lei. Voliera metalică, dotată cu o tulpină de copac cu scorburi, căsuțe și o roată pentru joaca veverițelor a costat alți peste 17.000 lei, potrivit Direcției Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița.

La nici o săptămână de la mutarea în noua lor casă, veverițele au început să fie văzute tot mai rar, preferând să se ascundă pe timpul zilei în partea de sus a tulpinii de copac din mijlocul volierei, un posibil motiv fiind acela că erau speriate de oamenii care veneau în continuu să le vadă.

Consiliul Local Bistrița a adoptat, în luna februarie, hotărârea prin care s-a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs al municipalității, care includea alocarea a 21.000 lei pentru cumpărarea unei căsuțe pentru veverițe.

Proiectul s-a dovedit, însă, unul mai complex, căsuța veverițelor fiind de fapt o volieră de mari dimensiuni, iar suma a inclus cumpărarea a șase veverițe.

Intenția municipalității este de a ține închise veverițele în volieră până când se vor obișnui cu noua lor casă și se vor înmulți. Abia apoi vor fi lăsate libere pentru a se cățăra în copacii din jur, în speranța că vor reveni în locul în care au dat naștere puilor.

Citiți și:
VIDEO. Veverițele cu casă de 3.000 de euro
Primarul din Bistrița cheltuie 5.000 de euro pentru veverițe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri