Sari la conținut

Primarul N. Onţanu: Primăria Generală a cheltuit miliarde de euro pentru rezolvarea problemei câinilor

"După cum ştiţi foarte bine, în Bucureşti, de câinii fără stăpân se ocupă Asociaţia pentru Supravegherea Animalelor a Primăriei Capitalei, care are un buget foarte puternic, foarte mare şi trebuie să se ocupe de această problemă. Din păcate, când se întâmplă ceva, această asociaţie fantomă dă vina pe oricare altcineva. Trebuie să se ocupe de această problemă în Bucureşti", a spus Neculai Onţanu.

Întrebat cum comentează faptul că ASPA a spus că unii dintre câinii găsiţi în acel parc erau microcipaţi de Centrul Teritorial Veterinar (CTV) Sector 2, Onţanu a spus că "nicio primărie de sector nu are un buget pentru câini".

"De 20 şi ceva de ani, de câinii fără stăpân în Bucureşti s-a ocupat o asociaţie a Primăriei Generale a Capitalei, care a cheltuit milioane şi milioane de euro ca să rezolve această problemă. Pentru 40.000 de câini, cât se presupune că are Bucureştiul, cred că, pentru fiecare câine, această asociaţie de supraveghere a animalelor a Primăriei Capitalei a cheltuit până acum cel puţin 2.000 de euro.Trebuie să-şi facă datoria şi aşteptăm şi verificările, anchetele pe care DNA le va face la această asociaţie", a mai spus Neculai Onţanu.

Edilul Sectorului 2 a reamintit că primarul general spunea, anul trecut, că de această problemă se ocupă "în exclusivitate" Primăria Capitalei şi că nu o descentralizează la sectoare. "Eu cred că e o măsură bună pe care a luat-o Primăria Generală ca să se coordoneze această activitate în condiţii mai bune", a declarat Onţanu.

El a adăugat însă că problema câinilor ar fi fost rezolvată demult, dacă de această chestiune s-ar fi ocupat primăriile de sector.