Primăvara e ca iarna. Temperaturile au scăzut brusc, în stațiunile montane e zăpadă. Cod galben de ploi și ninsori în 12 județe

Data publicării:
copac inflorit cu zapada

Cu geci de piele, fără căciuli pe cap şi ,cei mai mulţi dintre ei, fără mănuşi, zeci de copii de şcoală generală au urcat însoţiţi de profesori la Păltiniş. Nimeni nu se aştepta ca sus, în staţiune, să fie zăpadă în aprilie.

(Aşa arăta miercuri Poiana Braşov şi aşa arăta joi. Diferenţa de temperatură era de aproape 20 de grade)

Dacă înainte de Crăciun părea că vine primăvara, acum, înainte de Paşte, pare că vine iarna. Stratul de zăpadă în Poiana Braşov este de aproximativ 10 centimetri, iar ninsoarea nu dă semne să se oprească.

„Ieri stăteau clienţii la terasă, astăzi îi aşteptăm la săniuş.”, spune Felicia Vatră, administratorul unui complex turistic.

Turiştii au fost luaţi prin surprindere. „Sunt singurele cizme pe care le am la mine. Restul, am numai haine subţiri. Nu mă aşteptam să ningă aşa”, spune o adolescentă.

Vremea s-a răcit brusc de la o zi la alta în sudul şi estul ţării.

La Craiova, miercuri, în centru, la ora 15.00, se înregistrau 25 de grade Celsius, iar după 24 de ore termometrele indicau 14 grade Celsius și ploua.

La Iași, miercuri, la aceeași oră, 15.00, erau 23 de grade Celsius, peste normalul acestei perioade. Vremea caldă i-a determinat pe ieşeni să iasă în număr mare în centrul oraşului îmbrăcaţi în haine lejere. În numai 24 de ore, peisajul din Piaţa Unirii din Iaşi s-a schimbat radical. Temperaturile au scăzut cu aproape 14 grade,vremea era ploioasă, iar piaţa aproape goală.

Veştile meteorologilor nu sunt deloc îmbucurătoare. 12 judeţe din nord-estul ţării se află de joi noapte sub cod galben de ploi şi ninsori.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri