Primele căsătorii oficiate la Vatican în ultimii 14 ani. 20 de cupluri, unite de Papa Francisc

Data publicării:
casatorii vatican

Ceremonia religioasă a avut loc chiar în Basilica Sfântul Petru, chiar dacă nu toţi mirii sunt obişnuiţi să meargă la biserică. Unul dintre cupluri nu mai credea că va ajunge în faţa altarului, deoarece trăiau de mult timp împreună şi aveau şi copil. Suveranul pontif, care s-a dovedit tolerant cu astfel de subiecte considerate anterior tabu de Biserica Catolică, spune însă că o căsnicie de succes trebuie să se bazeze pe fidelitate şi perseverenţă. 

Este normal ca toate cuplurile proaspăt căsătorite să se certe, se întâmplă şi este normal. Dar vă sfătuiesc să nu terminaţi niciodată ziuă fără să vă împăcaţi”, a spus Papa Francisc. 

Acestea au fost primele căsătorii oficiate de Papa Francisc în cele 18 luni de Pontificat, dar şi primele căsătorii de la Vatican după 14 ani. Ceremonia a avut loc cu trei săptămâni înainte ca episcopii catolici din toată lumea să se reunească la Vatican pentru a discuta despre căsătorie, divorţ sau contracepţie. Suveranul Pontif a declarat deja că Biserica trebuie să renunţe la mentalităţile învechite pentru a putea supravieţui. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri