Fugarul căutat de Poliție este un recidivist „periculos”

Data actualizării: Data publicării:
fugar politia capitalei recidivist

Au apărut primele imagini cu bărbatul căutat de vineri în Bucureşti, după ce a fugit cu poliția pe urme și a lovit cinci mașini pe un bulevard din nordul Capitalei. Politiştii l-au identificat pe fugar, este vorba de un cunoscut spărgător de locuințe.

Bărbatul, care reușește de 24 de ore să stea ascuns, avea poliţia pe urme. El a lovit vineri cinci maşini în Bucureşti, rănind astfel două persoane.

Bărbatul bănuit de furt din locuințe era urmărit de câţiva kilometri de polițiști, însă a reușit să scape. A profitat de traficul aglomerat, s-a strecurat printre maşini şi o vreme a reuşit să se ţină la distanţă de poliţişti.

Agenții au găsit în mașina lui  un adevărat arsenal ce poate fi folosit la spargerea de locuințe: un polizor, o lanternă profesională, cum folosesc minerii în subteran, mai multe șurubelnițe, atât normale, cât și electrice. 

Nu este pentru prima dată când bărbatul are probleme cu legea, el era cunoscut pentru mai multe furturi din locuințe, conducere fără permis, lovire și alte violențe. După ziua de vineri, el s-a mai ales cu trei dosare penale: pentru că a fugit de la locul accidentului, pentru vătămare corporală din culpă (un pasager care era cu el în mașină a fost rănit și lăsat în mașină, el a fost audiat de poliție între timp)  și pentru că nu a oprit la semnalul poliției.

Ministrul de interne Carmen Dan a declarat că „nu primește amănunte” despre anchete de la Poliție, însă a dat asigurări că oamenii legii își fac treaba.

„A fost dat în consemn la frontieră, posibil să fie în Capitală, să fie în România. Avem date suficiente să ştim unde se află şi în cel mai scurt timp să-l prindem. E un recidivist, o persoană periculoasă”, a declarat şeful Poliţiei Române.

„Unul dintre făptuitori a fost reţinut, în cazul celuilalt suntem într-un cerc restrâns de suspecţi. Este un recidivist, care a fost implicat în acest nefericit incident. A fost condamnat pentru tâlhărie, a ispăşit 6 ani de pedeapsă, a fost eliberat în 2017 şi a mai fost implicat de atunci în două incidente, nu la fel de grave. (...) A fost oprit la un control de rutină", a spus Ioan Buda.

„În jurul ori 11,45, un echipaj al Secţiei 2 Poliţie a pornit în urmărirea unui autoturism al cărui conducător nu a oprit la semnalele poliţistului. În zona staţiei RATB Pipera, pe strada Alexandru Şerbănescu, şoferul autoturismului urmărit a pierdut controlul asupra autovehiculului, lovind încă 5 autoturisme. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, iar pasagerul a fost reţinut de echipajele Secţiei 2 Poliţie. În urma evenimentului au rezultat două victime rănite uşor la prima vedere şi pagube materiale”, a precizat, vineri, Poliţia Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri