Primul primar arestat la domiciliu. Sorin Bucurescu este acuzat de abuz în serviciu

Data publicării:
gorj primar

„Am vrut să ies într-o zi. Am uitat pur şi simplu. Am ajuns până aici să ies după un cocoş. L-am lăsat. A dat maşina peste el. Asta este”, povestește Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti.

Primarul este deja de patru zile arestat la domiciliu. În tot acest timp, cea mai importantă preocupare a sa este îngrijirea animalelor din curte. Când termină treaba, edilul citeşte noul Cod Penal.

„Stiu că, ori de câte ori vine politia, trebuie să le raspund. Că, dacă nu, astazi am citit în Codul de Procedură Penala că politistul desemnat cu supravegherea mea are voie să intre în curte sau chiar în locuință”, explică Sorin Bucurescu.

Primarul are o suprafaţă de aproxmativ 5.000 de metri pătrați pe care se poate plimba, respectiv curtea casei. Daca însă un singur pas îl face în exterior, ajunge direct in arestul poliției.

Pimarul a făcut recurs. Până la aflarea unei decizii îşi face de lucru prin gospodărie.

Sorin Bucurescu este şi acum primar în acte. Autorităţile nu ştiu ce trebuie să facă, măsura arestului preventiv la domiciliu fiind una nouă.

Domnul prefect s-a adresat cu o adresă MAI, prin care solicităm un punct de vedere asupra oportunității și legalității ordinului de suspendare. În altă ordine de idei, până în prezent nu avem nicio comunicare”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful serviciului Legalitate din Prefectura Gorj.

Edilul a luat însă deja o decizie. „Nu mi se pare normal să semnez documente de acasă”, susține Sorin Bucurescu, primar Slivileşti.

Primarul din Slivileşti este acuzat de abuz în serviciu, după ce ar fi semnat o serie de acte cu ajutorul cărora un om de afaceri din zonă a obţinut, ulterior, peste 600.000 de lei drept despăgubire de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia.

Bărbatul a construit ilegal o casă într-o zonă despre care ştia că urma să fie exploatată de societatea minieră. Acesta a primit banii după ce au început săpăturile şi casa i-a fost demolată.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri