Prinţul Charles a părăsit România. Înainte de plecare a vizitat o cărămidărie tradițională

Data publicării:
charles1

Prinţul Charles a văzut, la Apoş, cum se făceau cărămizile în Transilvania în urmă cu câteva sute de ani. Cărămidăria este nou-nouţă, dar oamenii care lucrează acolo respectă tradiţiile.

Construcţia atelierului a costat câteva zeci de mii de euro, iar banii au fost strânşi de câţiva turişti englezi care au vizitat Transilvania pe bicicletă. Întorşi acasă, ei şi-au convins prietenii să doneze pentru construcţia mai multor astfel de ateliere de meşteşuguri tradiţionale în România. Cărămidăria de la Apoş este prima dintre viitoarele construcţii.

Englezii sunt foarte fericiți să meargă într-o călătorie pe bicicletă, care poate e mai grea decât ce fac în mod obișnuit, și să adune și bani, într-o acțiune de caritate. Iar aici sunt, evident, câteva lucruri care au nevoie de bani”, spune un turist britanic.

În grupul care a iniţiat strângerea de fonduri se află și directoarea Global Heritage Fund Europa, una dintre cele mai importante asociații mondiale de salvare a patrimoniului.

Sperăm să adunăm și mai multe fonduri, ca să construim și mai multe țiglării, ca să putem produce aceste țigle tradiționale și cărămizi, pentru procesul de restaurare. Dar am adunat fonduri și pentru alte aspecte, ca de exemplu pentru educație, monitorizare, pentru că trebuie să și monitorizezi satele, ca să fii sigur că oamenii fac ceea ce trebuie să facă”, a spus Cathy Giangrande, directorul Global Heritage Fund Europa.

Vizita Prințulului Charles la cărămidărie a durat aproape o oră, timp în care moştenitorul coroanei britanice a băut socată făcută de femeile din sat și i-a felicitat pe inițiatorii proiectului.

De la Apoș, moștenitorul coroanei britanice a plecat spre aeroportul din Sibiu, de unde a decolat cu o aeronavă privată, spre Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri