Sari la conținut

Prințul Charles, întâmpinat cu mâncare tradițională și muzică în Valea Zălanului 

Prinţul Charles s-a trezit astăzi de dimineaţă şi a pornit la pas pe cărările din pădurile de lângă Valea Zălanului. Trei ore s-a plimbat pe dealuri, însoţit de prietenii cu care a venit din Marea Britanie. După mişcarea prin aer curat, nobilul şi-a împrospătat forţele cu preparate tradiţionale. Localnicii îl aşteptau cu bunătăţi la intrarea în sat.

I-au adus friptură de cerb, gulaş de mistreţ la ceaun, cozonac secuiesc, vin de coacăze negre şi apă minerală, adusă de la izvoarele din zonă. Prinţul Charles s-a întreţinut cu sătenii mai mult de oră. Le-a mulţumit pentru bucate şi s-a arătat interesat de o masă lucrată manual de un sătean.

Toţi participanţii la ospăţ s-au declarat încântaţi la final.

Sunt cel mai mândru primar din ţară. Cine mai poate să se laude că îl are în localitate pe prinţul Charles?”, spune Kasleder Jozsef, primarul comunei Malnaş.

Prinţul Charles s-a retras apoi la conacul său, unde va rămâne şi mâine. Sâmbătă, Alteţa Sa Regală va merge la Bucureşi.

Prințul a vizitat și Braşovul, unde s-a plimbat în centrul vechi al oraşului şi a intrat Biserica Neagră. Localnicii şi turiştii au fost uimiţi şi încântaţi să îl vadă şi l-au aplaudat la fiecare pas.