Prinţul Charles: „Românii? Ne pot învăța câteva lucruri”

Data publicării:
printul charles crop

 

Prinţul Charles a venit în România în 1998 într-o vizită oficală şi a fost atât de vrăjit de aceste locuri încât a cumpărat o casă într-unul dintre satele de munte, după care o altă proprietate pe care a transformat-o într-o cabană confortabilă. El vine în vizită privată de câteva zile în fiecare an, de preferat în mai.

Pajiştile din România sunt spectaculoase, cu o mare varietate de specii - având suprafeţe de aproape şase ori mai decât cele din Marea Britanie - nefiind niciodată stropite cu pesticide sau ierbicide. Aerul este parfumat, cu miros de cimbrişor.

Nu trebuie să stai prea mult în Transilvania ca să îţi dai seama de ce este fermecat prinţul Charles de aceste locuri, afirmă Daily Mail, citat de Mediafax. Ţara seamănă cu ceea ce trebuie să fi fost Anglia în jurul anului 1800. Nu sunt garduri, caii înhămaţi la căruţe sau pluguri sunt ceva comun.

Circulă foarte puţini bani, dar în sat creşte sau se confecţionează aproape tot ce ai nevoie pentru a supravieţui. Toată lumea face gemuri, siropuri şi lichioruri din orice fel de fructe de pădure, nuci sau alte fructe. Este o zonă care abundă de lucruri bune, unde ţesutul şi broderia încă se mai practică.

„Atemporalitatea este foarte importantă”, consideră prinţul Charles. Peisajul este „aproape ca în acele poveşti pe care le citeam când eram copil. Oamenii tânjesc după acel simţ al identităţii şi apartenenţei”.

„Este ultimul colţ din Europa în care vezi adevărata durabilitate şi rezistenţa completă. Sunt atâtea lucruri pe care le putem învăţa de aici înainte să fie prea târziu”, susţine prinţul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri