Prinţul Charles se ocupă personal de strângerea de fonduri pentru fundaţia sa din România

Data publicării:
printul charles getty

Am venit aici, pentru prima dată, acum aproape două decenii. Şi am văzut ceva despre care ştiam deja că este unic. Dar până în acel moment nu înţelesesem şi cât de specială este această extraordinară parte a lumii”, spune Prinţul Charles.

„Sunt foarte încântat că, după atâţia ani, am decis că ar fi un lucru foarte bun să am propria fundaţie aici. Şi să folosesc acest loc, în mod special, pentru instruire şi educaţie, pentru cursuri de calificare şi, sper eu, vom contribui măcar puţin la crearea unor abilităţi şi oportunităţi”, adaugă prințul.

Fundaţia Prinţul de Wales îşi doreşte să colaboreze cu comunităţile rurale din România pentru pregătirea şi instruirea localnicilor în vederea găsirii unui loc de muncă. Este foarte important să îşi găsească un loc de muncă şi să aibă un venit stabil. Încercăm să le oferim oamenilor cursuri practice prin care să deprindă o meserie care le va fi de ajutor fie pentru a se angaja, fie pentru a lansa propria afacere”, spune Aura Woodward, director executiv al Fundaţiei Prinţul de Wales în România.

În călătoriile mele prin Transilvania am întâlnit oameni pe care i-am instruit să muncească pământul, să construiască. Toţi aceşti oameni muncesc acum în acest domeniu. Aşa că putem vorbi de două reuşite simultane. Oamenii sunt capabili să-şi repare singuri casele, dar şi să-şi câştige traiul”, spune Henry Rumbold, profesor de istorie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri