Prințul Charles și-a început vizita în România

Data publicării:
iohannis charles 2

Întâlnirea între şeful statului şi Prinţul Charles a durat o jumătate de oră. Un comunicat al administraţiei prezidenţiale precizează că moştenitorul coroanei britanice şi-a amintit de prima sa vizită în Sibiu şi l-a felicitat pe şeful statului pentru modul în care oraşul a evoluat în perioada în care acesta a fost primar.

La rândul său, Klaus Iohannis i-a mulţumit Prinţului Charles pentru implicarea sa în păstrarea specificului Transilvaniei şi în proiectele legate de mediu. De asemenea, preşedintele a acceptat invitaţia de a vizita Regatul Unit.

După întâlnirea de la Palatul Cotroceni, Prinţul Charles a pornit spre Valea Zălanului, în judeţul Covasna. Acolo a fost aşteptat în faţa casei de câţiva localnici. Moştenitorul coroanei britanice s-a oprit pentru câteva minute şi a vorbit cu oamenii.

„Întotdeauna vin cu bucurie în Transilvanie! Este foarte specială! O excursie grozavă!”, a spus Charles.

Prinţul Charles va începe săptămâna la Valea Zălănului, unde este aşteptat la concursul de cosit, organizat în localitate. Marţi, moştenitorul coroanei britanice va merge la casa pe care o are în satul Viscri din judeţul Braşov.

De asemenea, în aceeaşi zi va ajunge şi în satul Micloşoara, unde îl va vizita pe prietenul său, Contele Tibor Kalnoky.

În ultimii 17 ani, Prinţul Charles, care deţine mai multe proprietăţi în Transilvania, a venit în fiecare început de vară în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri