Privatizarea CFR Marfă, asumată de Guvern în fața FMI. R. Fenechiu: „Voi face tot posibilul”

Data publicării:
CFR Marfa-MFAX-1

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a explicat, pentru Digi24, că în cazul în care licitaţia se va defăşura fără probleme, semnarea contractului de privatizare va avea loc în cel mult două luni de la desemnarea câştigătorului.

„De la bun început în strategia de privatizare și în acordul cu FMI era stabilită data de 20 iunie pentru desemnarea unui câștigător, voi face tot posibilul ca pe 20 iunie să desemnăm câștigătorul. Semnarea contractului se face în două luni de la desemnarea câștigătorului”, a declarat Relu Fenechiu pentru Digi24.

Guvernul s-a angajat în faţa Fondului Monetar Internaţional că va privatiza compania până pe 20 iunie. Cel puţin 180 de milioane de euro vrea Ministerul Transporturilor pe 51% din acţiunile CFR Marfă, iar pentru acest număr de acțiuni, în primă etapă și-au declarat interesul Grupul Feroviar Român, Transferoviar Grup şi Omnitrax.

Omnitrax, una dintre cele mai mari companii feroviare private din America de Nord, a fost descalificată, întrucât a depus în etapa a doua a privatizării un plic gol.

În urmă cu două zile, Guvernul a hotărât ștergerea datoriilor de un miliard și jumătate de lei prin transformarea în acţiuni. Datoria CFR Marfă către furnizorii privaţi, însă, în valoare de 300.000 de lei, nu va fi stinsă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri