Proces de 20 de milioane de euro pentru Primăria Brașov. Roman S.A. cere restituirea taxelor plătite din 2004

Data publicării:
primaria

Pentru că nu-şi permite să piardă un asemenea proces, Primăria a angajat avocaţi specializaţi, pentru care a alocat 100.000 de lei.

Totul a început în urmă cu doi ani, când societatea Roman S.A. a dat în judecată Direcţia de Taxe şi Impozite Locale. De atunci, procesul se afla pe rolul Curţii de Apel Braşov. La începutul litigiului, societatea cerea să i se returneze trei milioane şi jumătate de euro. În urma unor expertize, suma pe care o cere a crescut la aproape 20 de milioane de euro.

Dacă Primăria pierde procesul, ar însemna ca în Braşov, un an de zile să nu se mai facă nicio investiţie. Potrivit avocaţilor Primăriei, motivul invocat de Roman S.A. - că nu ar fi trebuit sa plăteasca taxe şi impozite locale deoarece își desfășoară activitatea într-un parc industrial - este absurd. Asta pentru că, în ultimii ani, societatea nu a facut investiţii şi nici nu a creat locuri de muncă.

Roman S.A. şi-a redus serios producţia de maşini după ce a pierdut contractele cu armata americană, cea care comandase sute de autocamioane pentru războiul din Irak.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri