Procurorii încep ancheta la Cantacuzino. CSAT a sesizat Parchetul General în cazul vaccinului toxic

Data publicării:
cantacuzino-3

Faptele de neglijență în serviciu au fost sesizate de Ministerul Sănătății încă de acum două săptămâni, când a fost depusă această plângere penală la parchetul instanței supreme.

Urmează ca în cursul acestei zile să ajungă la audieri șeful Agenției Naționale a Medicamentului.

Procurorii vor analiza și raportul transmis la sfârșitul săptămânii trecute de CSAT. Decizia a fost luată după ședința de la Cotroceni. Și în acel raport se sesizează posibile fapte de neglijență în serviciu, precum și posibile infracțiuni la adresa la adresa sănătății populației.

Cea mai recentă criză de la Institutul Cantacuzino a pornit de la vaccinul antigripal din această iarnă. A ieșit la iveală că vaccinul era toxic și nimeni nu a fost identificat ca vinovat pentru aceasta eroare. În schimb, fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, spunea că este posibil ca cineva să fi sabotat producţia şi a cerut public ajutorul SRI.

La Institutul Cantacuzino nu există, se pare, un plan de business clar, bugetat, pentru următorii 5-10 ani, iar personalul angajat pentru producţia vaccinului a început munca foarte târziu şi sub tensiunea incertitudinii păstrării posturilor, arată Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri