Profesor acuzat. Elevă: Ne întreba dacă ne spălăm în zonele intime, de câte ori o facem

Data publicării:
masina de politie_fb

E anchetă la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia. Mai mulţi copii îl acuză pe profesorul de sport că le pipăie pe fete în timpul orelor şi că le pune întrebări obscene. Bărbatul nu este la prima abatere. Din 2012 şi până în 2014 a fost sub supraveghere, după ce ar fi lovit mai mulţi copii de clasa a doua. Nu a avut nicio abatere, aşa că s-a întors titular la catedră. De data aceasta, dacă acuzaţiile se vor dovedi întemeiate, riscă să fie dat afară din învăţământ. Vă avertizăm, urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Totul a ieşit la iveală după ce mai mulţi părinţi s-au plâns că profesorul de educaţie fizică se comportă ciudat şi le vorbeşte vulgar elevilor.

Elevă: „M-am accidentat la picior, iar acesta mi-a pus mâna pe fund. Şi m-am mai accidentat o dată la spate, iar acesta mă pipăia pe picioare şi efectiv îmi strângea picioarele şi făcea ca un fel de semne obscene. Şi nu înţeleg de ce. La fetele din clasă se întâmplă de multe ori să mai pună mâna pe orice parte a corpului pe care nu ar fi ok să pună mâna şi ne pune întrebări intime la care noi nu răspundem.

Dacă ne spălăm la ..zonele intime şi dacă ...nu ştiu, de câte ori o facem”.

Profesorul neagă acuzaţiile

Reporter: Deci nu e adevărat nimic?

Profesorul acuzat: Este ceva, un pic de adevăr este. Cam 10%.

Reporter Care este partea de adevăr? 

Profesorul acuzat: Partea de adevăr este că m-am apropiat de o elevă ca şi o felicitare...a fost bolnavă o vreme, pe urmă a venit la oră şi mi-a zis că poate să facă educaţie fizică şi atunci i-am pus mâna pe umăr şi i-am zis: bravo”.

În urmă cu 6 ani, dascălul a fost acuzat că a lovit patru copii de clasa a doua.

Ramona Popa, directorul Şcolii gimnaziale „Vasile Goldiş” diin Alba Iulia: „A mai avut în 2012 o condamnare pentru lovirea unor copii, zice el corecţie cu mătura, care s-a soldat cu un dosar penal şi cu o condamnare de 4 luni cu suspendare. A avut doi ani de supraveghere în care nu a mai făcut nimic, drept urmare i s-a ridicat pedeapsa şi a avut dreptul de a profesa în continuare.”

Cazul e anchetat de Inspectoratul Şcolar.

Daniel Fonoage, purtător de cuvânt al ISJ Alba: „Urmează să se facă cercetări privind fapta respectivă, iar în urma cercetărilor se vor lua măsurile legale. Iar asta poate duce inclusiv la desfacerea contratului de muncă”.

Subcomisar Luminiţa Prodan, de la IPJ Alba: „La Poliţia municipiului Alba iulia a fost întcmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de corupere sexuală a minorilor”.

În cei douăzeci de ani de activitate, prin mâinile profesorului de sport au trecut mii de copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri