Profesor de religie, acuzat că şi-a bătut elevii

Data actualizării: Data publicării:
Manual de religie
Manual de religie. Foto: Digi24

Reacţie greu de înţeles a unui profesor de religie din Vrancea. Acesta ar fi lovit cu pumnul, mai mulţi elevi, în timpul orei. El a demisionat după ce incidentul a ajuns în atenţia conducerii şcolii. Nu înainte de a povesti că şi-ar fi pierdut cumpătul din cauza obrăzniciei copiilor.

„Copilul meu mi-a povestit că profesorul de religie s-a enervat, fără motiv, şi a început să lovească copiii, a vrut să lovească alt copil, dar l-a lovit cu pumnul pe copilul meu”.

„A zis că l-a bătut, l-a trântit jos şi l-a bătut. (De ce?) Că s-a dus la coş să ducă nişte hârtii”.

Trei elevi de clasa a şaptea, de la şcoala din Vizantea-Livezi, au povestit acasă că profesorul de religie i-a lovit în timpul orei. De altfel, copiii spun că dascălul îşi făcuse un obicei din a se purta urât cu ei.

„Nu pot să declar nimic, fiindcă nici nu sunt în situaţia... am trecut printr-un duş rece, nu pot să declar nimic, vreau să mă liniştesc”, afirmă profesorul.

Cazul a ajuns inclusiv în atenţia primarului din comună.

Dragoş Ciubotaru, primarul comunei Vizantea Livezi: „A spus că acei copii erau foarte obraznici în timpul orei, aruncau cu lapte, le-a spus odată să se liniştească, a început să citească din Evanghelie, copii nu s-au liniştit şi el a luat atitudine”.

Fănică Mărăşteanu, directorul şcolii din localitatea Vizantea-Livezi: „Noi întotdeauna am spus, dacă există o situaţie unde nu puteţi gestiona veniţi la noi, asta a fost greşeala dânsului, că nu a apelat la unul dintre noi.”

Direcţia pentru Protecţia Copilului Vrancea s-au autosesizat în acest caz.

Adina Lăscan, purtător de cuvânt la DGASPC Vrancea: „Dacă se constată că au nevoie de acest lucru îi vom consilia, astfel încât să poată depăşi această situaţie”.

Şi profesorul de religie ar putea avea nevoie de consiliere, dar juridică - poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele lui, pentru purtare abuzivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri