Explicațiile Patriarhiei în cazul profesorului de religie din Copșa Mică

Data actualizării: Data publicării:
Capture

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spune că preotul din Copşa Mică, judeţul Sibiu, care este şi profesor de religie şi care este acuzat că se masturba la oră, este nevinovat.

Această persoană nu a comis gestul obscen de care a fost acuzat, ci doar a avut un gest necontrolat provocat de o mâncărime în zona inghinală, ceea ce a dus la speculaţii, pe care le-a încurajat o filmare făcută în clasă de o elevă”, a spus la Europa FM purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, potrivit News.ro.

Bănescu a adăugat că preotul nu va mai fi repus în funcţie, deoarece a demisionat.

Mama unei eleve de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică, judeţul Sibiu, acuză profesorul de religie, care este şi preot în municipiul Mediaş, că s-ar fi masturbat într-una dintre ore, în faţa mai multor eleve.

Femeia povesteşte că una dintre colegele fiicei ei a filmat momentul, iar imaginile au ajuns în mediul online. De asemenea, femeia spune că a sesizat conducerea unităţii.

Poliţiştii din Sibiu au văzut imaginile şi s-au autosesizat, deschizând o anchetă.

În urma apariţiei imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu şi, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş, am declanşat cercetări privind circumstanţele producerii incidentului, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită. Între timp, mama uneia dintre eleve a depus plângere înregistrată la nivelul Poliţei Oraşului Copşa Mică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Elena Welter.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri