Profesorul acuzat de pedofilie a participat la mai multe concursuri de muzică. Era văzut ca un soț și tată iubitor

Data publicării:
nu deranjati

În faţa întregii lumi, profesorul în vârstă de 41 de ani poza într-un om demn de respect: profesor apreciat, soţ exemplar şi tată iubitor. A participat la zeci de concursuri de muzică şi de cele mai multe ori nu a plecat de pe scenă cu mâna goală. În plus, urmează să devină tată pentru a doua oară. Acasă mai are o fetiţă de vârstă cu victimele lui, despre care apropiaţii spun că o iubeşte ca pe ochii din cap. Soţia lui, psiholog, nu a bănuit nicio secundă cu ce om îşi împarte viaţa.

Nu găsesc nicio explicație, nici măcar una extremă. Sunt cutremurat în legătură cu acest subiect, nu mă așteptam la așa ceva în învățământ”, spune Viorel Stan, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț.

Procurorii spun însă că au însă dovezi greu de privit de orice adult.

„Au fost ridicate toate documentele, inclusiv CD-uri, DVD-uri, tot ce mai lucra domnul profesor”, spune Viorel Ciurlea, directorul Palatului Copiilor.

Într-o sală de la Palatul Copiilor din Piatra Neamţ, profesorul este acuzat că folosea orele de muzică drept paravan pentru fanteziile lui bolnave. De 10 ani, bărbatul preda cursuri de canto. Anchetatorii încearcă să afle dacă nu cumva şi alte copile i-au căzut victime în acest timp. Colegii lui au rămas fără grai când au aflat cu ce este acuzat că se ocupa la ore.

„Mă gândesc că fiecare om la o vârstă, mai cu seamă dacă este și tată de fetiță... Nu m-am gândit că s-ar putea face așa ceva. Pentru că nu dădea nimic de înțeles”, spune Viorel Ciurlea.

Acuzațiile au fost formulate după ce o fetiță de şase ani a refuzat să mai meargă la cursuri şi i-a povestit mamei ce însemnau într-adevăr orele de canto. Familia copilei a mers imediat la poliţie şi a spus tot ce aflase.

„Se folosea de calitatea de profesor și în repetate rânduri ar fi comis acte sexuale în prezența unor minore cu vârste cuprinse între 6-10 ani”, spune purtătorul de cuvânt a Poliției, Elena Bulgărea.

A urmat o monitorizare de câteva luni, timp în care anchetatorii au început să strângă probe împotriva lui. A ajuns şi la urechile profesorului faptul că este urmărit. Panicat, a şters filmările din calculator, dar informaticienii au recuperat imaginile acuzatoare. Acuzat de pedofilie, pornografie infantilă şi agresiune sexuală, dascălul va sta următoarele 29 de zile în arest. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri