Profesorul Gheorghe Iancu: Şi preşedintele, şi premierul ar putea sesiza Curtea Constituţională

Data publicării:
gheorghe iancu 1

Gheorghe Iancu a făcut referire la prevederile art 119 din Constituţie: „Consiliul Suprem de Apărare a Ţării organizează şi coordonează unitar activităţile care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională, participarea la menţinerea securităţii internaţionale şi la apărarea colectivă în sistemele de alianţă militară, precum şi la acţiuni de menţinere sau de restabilire a păcii”.

Potrivit profesorului de drept constituţional, strategia de privatizare ţine de securitatea naţională, dar contractul de privatizare nu ţine de CSAT, ci de Executivul statului.

CSAT este deasupra puterilor, coordonează toate activităţile depuse de Executiv, când este vorba de apărare sau securitate naţională”, a spus profsorul Gheorghe Iancu. Acesta a adăugat că ar putea fi sesizată Curtea Constituţională de către premier sau preşedinte, cel mai probabil de către primul ministru, pentru soluţionarea conflictului.

Citiţi şi

Guvernul: Neformularea unei poziţii a CSAT va bloca privatizarea CFR Marfă. Preşedinţia: CSAT nu are astfel de atribuţii


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri