Profit cu bani europeni. Câștigul agricultorilor din Giuvărăști ajunge și la 10.000 de euro pe an

Data publicării:
bani europeni

Mitrică Ciţă este printre primii locuitori din Giuvărăşti care a avut curajul să acceseze fondurile europene în 2009. De atunci, a primit în fiecare an câte 1.500 de euro. Profitul a fost pe măsura aşteptărilor - aproape 10.000 de euro pe an din ardei, vinete şi roşii. Acum are contracte cu mai mulţi comercianţi en gross din ţară, care vin în fiecare lună şi îi cumpără marfa.

Acum patru ani am accesat şi o măsură la fondurile europene, măsura 141, care, după cum se vede, ne-a sprijinit. Suntem una din comunele din județul Olt cu cele mai multe fonduri accesate”, spune Mitrică Ciţă.

După exemplu lui Mitrică Ciţă, mai mulţi consăteni au înţeles că îşi pot transforma munca de zi cu zi într-o afacere bănoasă. Aşa că au strâns acte, au făcut dosare şi au primit banii nerambursabili.

Pentru început, această măsură a fost privită cu reticență. Dar pe măsură ce a fost accesată, ea și -a văzut roadele, fapt pentru care tot mai mulți au accesat-o”, explică Gheorghe Iancu, consultat agricol.

Succesul oamenilor din Giuvărăşti i-a convins chiar şi pe câţiva tineri plecaţi la oraş să se întoarcă în sat.

În total, până acum, 200 de localnici şi-au mărit afacerea de familie, iar împreună au primit un milion şi jumătate de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri