PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni 

Data publicării:
caldura - vreme - meteo
TRANSILVANIA

În Transilvania, în prima săptămână şi ultimele zile ale prognozei se vor înregistra temperaturi mai ridicate, cu maxime între 19 şi 21 de grade şi o medie a minimelor de 5-6 grade. Perioada 4-10 mai va fi mai răcoroasă, îndeosebi în zilele de 5 şi 6 mai, când media maximelor va scădea spre 13-14 grade, iar cea a minimelor va fi de aproximativ 5 grade.

E posibil să plouă pe tot parcursul perioadei de prognoză, iar între 4 şi 6 mai sunt posibile şi cantităţi de apă mai însemnate, anunță meteoromania.ro.

DOBROGEA

În Dobrogea, la sfârşitul primei săptămâni, vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod obişnuit, cu maxime zilnice în jurul unei medii de 21 grade şi minime nocturne în medie de 11-13 grade. În primele zile ale celei de-a doua săptămâni se va resimţi o răcire de 2-3 grade, însă, ulterior, valorile vor în creștere și vor ajunge pe 11 mai la o medie de 20 de grade, în timp ce minimele vor fi, în medie, de aproximativ 11 grade.

BANAT

Până pe 3 mai, în Banat vor fi zilnic maxime medii 21, 22 de grade în timpul zilei şi 9, 10 grade pe timpul nopții, mai cald pentru sfârşitul lunii aprilie şi prima decadă a lunii mai. După o răcire pe parcursul zilelor de 4 şi 5 mai, când media maximelor termice va ajunge la 13-15 grade, iar cea a minimelor la 5-6 grade, vremea se va încălzi treptat, urmând ca pe 11 mai să se revină la o medie a temperaturilor maxime de 22 de grade.

MOLDOVA

În Moldova se va înregistra o creștere a temperaturilor nocturne de la 6 la 10 grade şi cu medii ale maximelor 21-23 de grade în timpul zilei. Pe 5 şi 6 mai temperaturile maxime vor scădea spre 14-15 grade, iar temperaturile minime va scădea spre 6 grade. Până la sfârşitul celei de-a doua saptămâni, se estimează o încălzire uşoară şi treptată, astfel încât, pe data de 11 mai, media maximelor va fi de 19, 20 de grade, iar cea a minimelor, în jur de 8 grade.

Ploile, în general slabe cantitativ, pot fi prezente la nivel local pe tot parcursul intervalului, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 4, 7 mai.

MUNTENIA

În Muntenia, pe fondul creşterii mediei temperaturilor minime nocturne de la 7 la 11 grade şi cu medii ale temperaturilor diurne ce vor atinge 23 de grade, vremea va deveni caldă pentru acestă perioadă. Regimul termic va marca însă o scădere pe 5 și 6 mai, când media maximelor nu va mai depăși 15-16 grade, iar valorile nocturne vor fi, din nou, uşor mai mici decât în mod normal, cu o valoare medie de 7-8 grade Celsius. Până la sfârşitul celei de-a doua saptămâni, se estimează o încălzire uşoară şi treptată a vremii, astfel încât media maximelor va ajunge la 21- 22 de grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor slabe va fi mai ridicată pe 30 aprilie și 1 mai, iar între 4 și 6 mai aria precipitațiilor va fi mai extinsă, iar cantităţile de apă pot fi în general moderate.

MUNTE

Până pe 4 mai, la munte regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru începutul lunii mai, cu o medie a maximelor de 12-13 grade şi a minimelor de 3-5 grade. Apoi vremea se va răci, astfel încât pe 5-6 mai se va ajunge la o medie a temperaturilor diurne de 7 grade şi minimele nocturne vor scădea spre o medie de aproximativ 0 grade. Însă între 7 şi 11 mai vremea se va încălzi, media maximelor va reveni la 12 grade Celsius, iar cea a temperaturilor minime va fi de 2-3 grade.

OLTENIA

În Oltenia temperaturile maxime vor creşte de la o medie de 19 grade pe 28 aprilie la 22 de grade pe 3 mai, iar media temperaturilor minime va fi de 9-10 grade. În primele două zile ale celei de-a doua săptămâni se va resimţi o răcire de 3-4 grade, însă, ulterior, valorile de temperatură vor fi în creştere uşoară şi treptată, mai ales la valorile maxime, care vor ajunge la o medie de 21 de grade Celsius în ultima zi a intervalului de prognoză.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri