Prognoza meteo de Sfântul Andrei şi de Ziua Naţională. Temperaturile se menţin mai scăzute decât în mod obişnuit în această perioadă

Data publicării:
ceata

Vremea se menţine rece în acest sfârşit de săptămână, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.


În ţară

Sâmbătă dimineaţă se va forma ceaţă în zonele joase din sudul şi sud-estul ţării şi izolat în restul teritoriului. În cursul zilei, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -9 şi 1 grad. Temperaturile maxime vor avea valori de la -3 grade în zonele cu ceaţă persistentă din Oltenia, până la 8 grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nordice la începutul zilei, iar în cele sud-vestice şi sudice, preponderent seara. În Câmpia Română va fi ceaţă, pe arii restrânse persistentă, şi izolat asociată cu burniţă sau fulguială.

Bucureşti

Vremea se menţine rece. Cerul este temporar noros, iar spre dimineaţă şi în prima parte a zilei va fi ceaţă. Vântul va sufla în general slab, iar temperatura minimă va fi de -4...-3 grade, mai scăzută în zona periferică, iar cea maximă de 2...3 grade.

La munte:

Sâmbătă, vremea se menţine rece. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei în Carpaţii Orientali, iar noaptea în vestul Meridionalilor, în Munţii Apuseni şi în cei ai Banatului, dar condiţiile de ninsoare vor fi reduse. Izolat pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în nordul Carpaţilor Orientali.

DUMINICĂ

De 1 Decembrie, temperaturile nu vor depăși 3 grade Celsius în Capitală, iar la Alba Iulia nu va fi mai cald de 5 grade. În București vor fi condiții de ceață.

În ţară:

Vremea va fi însă apropiată de normalul termic al perioadei în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sud-vestice şi sudice, însă doar izolat vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie. Local va fi ceaţă, dimineaţa mai ales în sud, iar noaptea cu precădere în regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -7 şi 3 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -11 grade.

Bucureşti:

În Capitală nu mai sunt așteptate precipitații, dar ceața se menţine. Temperaturile minime vor fi cuprinse între la -6 și -4 grade.

Meteorologii avertizează că ceața ar putea fi densă și ar putea persista până la prânz, astfel că vizibilitatea în timpul paradei militare ar putea fi scăzută. La ora 11:00, temperaturile vor fi destul de scăzute, în jurul valorii de 0 grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri