Prognoza meteo de weekend: Maxime de 35-37 de grade Celsius în Banat şi Oltenia, ceva mai răcoare în rest

Data publicării:
soare

Valul de căldură persistă şi în acest sfârşit de săptămână desupra sudului si centrului Europei, zone în care local, după-amiaza, va fi caniculă. În România, vremea este călduroasă în vestul, sudul şi local în centrul ţării, caniculară în Banat şi Oltenia, unde şi indicele temperatură-umezeală atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic.

Sâmbătă, cerul este variabil, mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza în estul teritoriului şi în Carpaţii Orientali, unde pe arii restrânse pot fi averse şi descărcări electrice. Vântul suflă slab până la moderat, cu intensificări trecătoare în prima parte a intervalului la munte şi izolat în rest.

Temperaturile maxime sunt cuprinse între 25 de grade în nordul Moldovei şi 37 de grade în vestul şi sudul Olteniei. Minimele termice se situează, în general, între 11 şi 21 de grade.

La Bucureşti, temperatura maximă se încadrează între 33 şi 34 de grade. Cerul este variabil, mai mult senin, iar vântul suflă slab până la moderat. Temperatura minimă se situează între 17 şi 19 grade, noaptea.

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că sâmbătă şi duminică, în Banat şi Oltenia, valorile termice maxime depăşesc pragul caniculei şi se situează între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) atinge şi poate depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri