Prognoza meteo în următoarele două săptămâni pentru fiecare regiune a țării

Data publicării:
Peisaj de toamna meteo vremea-Mediafax Foto-Cristian Radu Nema

(Foto: MediafaxFoto)

BANAT

La începutul primei săptămâni de prognoză valorile termice vor scădea accentuat, astfel că în perioada 23 – 26 septembrie vremea va fi rece, cu maxime, în medie, de 15...16 grade şi minime între 5 şi 8 grade. Din 28 septembrie temperaturile vor creşte până la valori medii diurne de 18...20 de grade şi în jur de 8 grade în timpul nopţilor, apoi se vor menţine relativ staţionare.

Va ploua pe arii extinse în primele două zile, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate pe 22 septembrie. Ploi slabe sunt posibile şi în restul intervalului, cu o probabilitate mai mare în jurul datelor de 25, 26 şi 30 septembrie.

CRIŞANA

Vremea se va răci cu aproximativ 6 grade până în 24 septembrie, când valorile termice diurne se vor situa, în medie, în jurul a 14 grade, iar în timpul nopţii se vor înregistra 4 grade. Până la sfârşitul lunii septembrie regimul termic va marca o creştere uşoară şi treptată, apoi se va menţine la valori constante, uşor sub cele normale din punct de vedere climatologic.

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, pe arii restrânse sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată. În 22 septembrie cantităţile de apă vor fi mai însemnate, iar în jurul datelor de 23, 25, 26 şi 30 septembrie, precipitaţiile se vor semnala pe arii mai extinse.

TRANSILVANIA

În prima zi a intervalului valorile termice diurne se vor situa, în medie, în jurul a 22 de grade, apoi vor marca o scădere bruscă, de 8...10 grade, vremea devenind rece pentru a treia decadă a lunii. Din 27 septembrie vremea intră într-un uşor proces de încălzire, astfel că la sfârşitul intervalului mediile temperaturilor maxime vor oscila în jurul a 16 grade. Mediile minimelor vor avea acelaşi parcurs, cu valorile cele mai scăzute, de 1...2 grade, în jurul datei de 25 septembrie.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar acestea vor cădea pe arii mai extinse şi vor fi mai însemnate cantitativ în 22 – 23 septembrie, şi posibil în 26, respectiv 30 septembrie.

MARAMUREŞ

După o primă zi cu temperaturi ridicate, în intervalul 23 – 26 septembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de valori mult sub cele normale pentru ultima decadă a lunii, cu maxime de 12...14 grade şi minime de până la 3 grade. Din 27 septembrie vremea începe să se încălzeasca, temperaturile maxime situându-se, în medie, în jurul a 18 grade, iar cele minime, în jurul a 6 grade.

Probabilitatea de precipitaţii se menţine ridicată în primele două zile de prognoză, când se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate, pe arii extinse, apoi ploi slabe cantitativ vor fi posibile doar izolat.

MOLDOVA

Vremea va fi caldă în prima zi a intervalului, cu o medie a maximelor de 25...26 de grade şi a minimelor de 13 grade. Ulterior, valorile termice vor marca o scădere semnificativă, de aproximativ 10 grade, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă. La sfârşitul primei săptămâni de prognoză, atât temperaturile maxime, cât şi cele minime, vor creşte uşor, iar în a doua săptămână se vor menţine relativ constante, spre o medie de 16 grade a maximelor termice şi de 7 grade a temperaturilor minime.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 22 – 23 septembrie, când şi cantităţile de apă vor fi mai însemnate, în restul intervalului doar izolat fiind posibile ploi slabe.

DOBROGEA

În primele zile temperaturile vor marca o scădere de peste 5 grade, iar până la sfârşitul primei săptămâni de prognoză vor reveni la valori apropiate de cele normale, adică maxime de 20...21 de grade şi minime 11...12 grade. În a doua săptămână tendinţa vremii va fi de răcire uşoară şi treptată, până la temperaturi diurne, în medie de 17...18 grade şi valori termice nocturne de 10 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în jurul datelor de 22, 23 şi 26 septembrie, când, local, sunt posibile şi cantităţi de apă mai însemnate, dar şi după 1 octombrie.

MUNTENIA

La începutul primei săptămâni de prognoză temperaturile medii diurne vor scădea brusc, de la 25 la 18 grade, apoi se vor menţine relativ staţionare, între 18 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 29 septembrie. În ceea ce priveşte temperaturile minime, aceste vor scădea până la 7 grade în 25 septembrie, apoi vor creşte uşor, cu aproximativ 3 grade şi vor rămâne neschimbate până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de ploaie se va menţine redusă aproape pe tot parcursul celor două săptămâni şi doar între 22 şi 23 septembrie, respectiv între 26 şi 29 septembrie vor fi ploi pe arii mai extinse şi izolat cantităţi de apă mai însemnate.

OLTENIA

În prima zi temperaturile maxime vor fi ridicate, în jurul a 24 de grade, apoi vremea se va răci accentuat, cu aproximativ 8 grade, astfel că în perioada 23 – 26 septembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de valori sub cele normale. Asta înseamnă maxime curpinse, în medie, între 15 şi 17 grade şi minime între 5 şi 8 grade. Din 27 septembrie vremea se încălzeşte uşor, iar temperaturile se vor menţine relativ staţionare până la sfârşitul celei de-a două săptămâni de prognoză.

În intervalele 22-23 septembrie, 25-27 septembrie şi în jurul datei de 30 septembrie va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Ploi slabe, izolate, sunt posibile şi în restul intervalului, cu precădere în a doua săptămână de prognoză.

LA MUNTE

Regimul termic diurn va suferi schimbări bruşte în prima săptămână de prognoză, când temperaturile vor scădea cu aproximativ 10 grade, astfel că maximele se vor situa, în medie, în jurul valorii de 6 grade, iar minimele vor deveni negative. Din weekend vremea se încălzeşte uşor, iar valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul de prognoză, dar în 22 şi 23 septembrie se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri