Program de zbor dat peste cap pe toate aeroporturile din România, după un PROTEST SPONTAN al piloţilor TAROM

Data publicării:
tarom avion

ACTUALIZARE 14.00  Jumătate din cursele companiei TAROM pe rutele interne şi pe câteva destinaţii externe au fost anulate astăzi. Programul de zbor a fost dat peste cap pe toate aeroporturile din România după un protest spontan al piloţilor TAROM. Este vorba despre piloţii de pe avioanele de tip ATR, care sunt nemulţumiţi de salarii. Iată ce au spus pasagerii: 

ACTUALIZARE 11:56. Au fost anulate mai multe curse care trebuiau să aterizeze pe Otopeni:

Târgu Mureș - aterizare ora 7:00

Sofia -  7:05

Iași  - 7:10

Chișinau - 7:15

Iași - 10:40

Baia Mare - 11:05

Oradea - 11:00

Budapesta - 12:15

Cluj - 14:55

Și cursa București-Timișoara, care trebuia să decoleze la 12:40, a fost anulată.

ACTUALIZARE 10:00 Aproape toate cursele companiei pe rutele interne sunt anulate sau întârziate. Purtătorul de cuvânt al TAROM, Georgeta Dinu, a explicat pentru Digi24 că sunt afectate în special cursele cu aeronave ATR, în timp ce zborurile cu aeronave Boeing și Airbus se desfășoară fără probleme. Ea a recunoscut că este vorba despre un protest spontan al piloților, dar nu a putut preciza care sunt revendicările și a promis că va reveni cu declarații în jurul prânzului.

Citiți și: Protest spontan la Tarom. Cursele Iaşi-Bucureşti de la orele 6:00 şi 9:30 au fost anulate

Pasagerii care nu au efectuat zborul sunt sfătuiți să se adreseze biroului de ticketing. Cei care vor să ia banii inapoi - li se va face returnarea, cei care vor să continue drumul vor fi alocați pe alte curse în măsura in care există această posibilitate.

ACTUALIZARE 9:15 TAROM recunoaște că e vorba despre un PROTEST SPONTAN al piloților. Și două curse Air France sunt anulate, din cauza unei greve a personalului de la compania franceză.

ACTUALIZARE  8:50. Trei curse interne au fost anulate. Unul dintre zborurile către Cluj este menținut.

ACTUALIZARE 8:30. Cursa de 7:30 spre Cluj-Napoca a fost anulată. Cea de 8:00 va decola.

Sunt în așteptare încă cele spre Baia Mare și Oradea plus Budapesta.

Întârzieri se înregistrează și cu zborurile TAROM spre Madrid, Barcelona și Stockholm.

___________________

Probleme au fost și aseară, din cauza unui protest mascat al piloților.

Avioanele care nu au decolat luni dimineață erau programate să plece în intervalul 7:30-8:00, dar nici măcar nu au fost deschise ghișeele de check-in. În momentul de față nu există personal care să piloteze aeronavele, spun persoanele care așteaptă îmbarcarea, majoritatea oameni de afaceri.

Abia la ora 10.00 este așteptat un răspuns din partea TAROM dacă aceste curse vor mai fi operate sau nu în cursul acestei zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri