PROIECT CARITABIL. O cană de fericire pentru cei sărmani

Data publicării:
cana-37157

De astăzi, cana de fericire poate fi cumpărată de orice orădean. Plină fie cu vin fiert, ciocolată caldă sau ceai, în schimbul sumei de 8 lei, cumpărătorii se pot bucura şi de produsul fierbinte, dar şi de gândul că au făcut o faptă bună.

„Înseamnă să vii în perioada sărbătorilor să bei o cană cu vin şi toţi banii care se strâng, merg la nilte copii pentru îmbrăcăminte, pentru diverse cadouri de Crăciun", a spus Teodora Popa, preşedintele Clubului Rotaract Oradea.

Din banii strânşi, 30 de copii din familii nevoiaşe vor primi un set format din căciulă, fular, mănuşi, geacă de iarnă, bluză şi pantaloni. Acestei campanii i s-au alăturat şi mai multe cafenele şi cluburi din oraş.

„Nu se vede nicio şmecherie aici. Omul îşi primeşte o cană, o cană care costă atât cât costă, îşi cumpără cana, se duce acasă şi toţi banii se duc exclusiv persoanelor năpăstuite",a declaratSebastian Lupu, asociatul unui club care susţine campania.

Orădenii care au trecut deja pe la căsuţa de pe corsoul orădean care vinde fericire la cană au rămas impresionaţi de intenţia organizatorilor.

Acest proiect se află la cea de-a patra ediţie, iar organizatorii au reuşit să transforme proiectul într-unul de succes. Aceştia nu se limitează la a strânge doar câteva sute de lei, ci...

„Mii de euro. Peste o mie de euro, în fiecare an şi am reuşit să acoperim tot ce ne-am propus, adică am cumpărat cadourile din cauzele pe care le-am avut în momentul respectiv" , a spus Teodora Popa, preşedintele Clubului Rotaract Oradea.

Orădenii pot trece pe la căsuţa caritabilă până pe 23 decembrie, ca în Ajunul Crăciunului cei 30 de copii sărmani să-şi poată primi cadourile cumpărate din dărnicia orădenilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri