Proiectele PSD pentru Capitală

Data publicării:
firea

Un spital cu dotări de ultimă generaţie, creşe, grădiniţe şi şcoli noi, dar şi un inel de autostradă, care să înconjoare oraşul, sunt doar câteva dintre proiectele propuse de PSD pentru Bucureşti. Nerealist, susţin liberalii, care consideră că programul de campanie al social-democraţilor se bazează pe surse de finanţare inexistente.

Candidaţii PSD din Bucureşti au fost lansaţi în prezenţa primarilor şi a liderilor de la centru. Gabriela Firea şi Liviu Dragnea au vorbit despre proiectele pe care primăria şi Guvernul le vor dezvolta în Bucureşti.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „La iniţiativa mea, Consiliul General a aprobat programul de modernizare a tuturor celor 19 spitale din Capitală, un proiect de 40 de milioane de euro. Dotarea şi modernizarea tuturor cabinetelor medicale şcolare şi a cabinetelor stomatologice”.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Intenţionăm ca metroul să fie transferat la administraţia Bucureştiului. Centura Bucureştiului va fi pe toată lungimea lărgită la patru benzi până în 2020. Este nevoie şi de autostrada inel a Bucureştiului cu 102 km cu 1,3 miliarde de euro. Un complex medical de 1,1 miliarde de euro, 300 de creşe şi grădiniţe”.

Promisiunile sunt primite cu scepticism de tabăra liberală.

Ciprian Ciucu, consilier general PNL: „Când ei vin cu astfel de idei îi întrebăm cât de sustenabilă este această propunere Acum banii Bucureştiului se duc pe RATB şi pe RADET. Datoria RADET către ELCEN este de peste 80% din bugetul Bucureştiului pe un an. Vorbim de peste 800 de milioane de euro. PSD are fix aceeaşi abordare nerealistă, vânzând baloane umflate şi colorate cu nimic”

PNL consideră că prioritare pentru Capitală sunt traficul, consolidarea clădirilor cu risc seismic şi sistemul de sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri