Proiectul care prevede castrarea pedofililor, respins de Senat

Data publicării:
parlament crop-1

Senatorii au respins proiectul de lege care prevede castrarea chimică a pedofililor. FOTO: Mediafax

Pentru respingerea propunerii legislative privind combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale persoanelor au votat doar șapte parlamentari, iar patru senatori s-au abținut.

Anterior, majoritatea senatorilor au votat împotriva raportului de respingere propus plenului de Comisia juridică.

După anunțul că propunerea a întrunit 77 de voturi favorabile, senatorii au aplaudat crezând că proiectul a fost adoptat, însă președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a prezidat ședința le-a precizat că propunerea legislativă, care are caracter organic, nu a trecut deoarece nu are cele 85 de voturi necesare.

Proiectul propune ca tratamentul de castrare chimică să se efectueze în secții specializate în condiții de securitate în regim spitalizat sau ambulatoriu pentru continuarea tratamentului în perioada pentru care făptuitorul a acceptat să îl urmeze.

Inițiatorii propun ca procedurile de evaluare a făptuitorului în vederea administrării tratamentului de castrare chimică să înceapă numai după șase luni de la începerea executării pedepsei.

În proiect se mai arată că tratamentul de castrare chimică se administrează numai după obținerea avizelor favorabile de la un psiholog, medicul sexolog și psihiatru.

Propunerea legislativă privind combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale persoanelor are ca semnatari mai mulți deputați, printre Petru Andea, Sonia Drăghici, Vasile Gliga, Florentin Gust, Ovidiu Iane, Ninel Peia, Vasile Popeangă, Cristian Rizea, Lucreția Roşca și Mihai Weber.

Senatul este primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri