Pronunțarea asupra contestației depusă de soții Iohannis, amânată pentru 25 ianuarie

Data publicării:
Klaus Iohannis declaratii presidency-1.ro noiembrie 2015 2

Foto: Presidency

Actualizare 13.20.Instanța a dat termen în acest dosar pentru data de 25 ianuarie 2016, pentru că nu a fost îndeplinită procedura de citare a unor persoane implicate în dosar și nu a fost primită motivarea pentru care s-a depus Contestația în anulare”, a declarat pentru Agerpres purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel Brașov, judecătoarea Mirela Șerban.

Familia președintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov un proces privind un imobil din centrul Sibiului. Curtea de Apel Brașov a respins, pe 12 noiembrie, recursul declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu. Decizia definitivă și irevocabilă a Curții de Apel a fost atacată de familia Iohannis prin Contestație în anulare depusă în data de 27 noiembrie anul trecut, la instanța din Brașov.

Pe 16 noiembrie, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de sentința judecătorească prin care a pierdut o casă în Sibiu, punctând că împreună cu avocații săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

Această soluție, după părerea mea, nu este bună, mă nemulțumește și împreună cu avocații mei căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluție”, a spus Iohannis, într-un interviu difuzat de televiziunea publică, solicitat să facă precizări cu privire la sentința judecătorească prin care a pierdut una dintre casele pe care le are la Sibiu.

Contestaţia în anulare a fost depusă după ce Curtea de Apel Braşov a dat, în luna noiembrie, o sentinţă prin care liderul de la Cotroceni rămânea fără casa din centrul oraşului. Practic, magistrații curții au decis să menţină decizia Tribunalului Braşov, care constatase că certificatul de vânzare - cumpărare al uneia dintre casele din Sibiu ale preşedintelui Klaus Iohannis este nul.

În 1997, imobilul naționalizat a fost cumpărat de chiriași. Ulterior, o persoană care a susţinut că este nepotul foștilor proprietari a contestat tranzacția, iar aceasta a fost lovită de nulitate. Cuplul prezidential a cumpărat apoi imobilul de la presupusul nepot, însă chiriaşii au contestat calitatea de nepot a bărbatului care le-a vândut casa soţilor Iohannis.

Pierderea casei din Sibiu ar putea atrage și recuperarea de către Ministerul Finanțelor a sumelor obținute din închirierea imobilului.

Klaus Iohannis a contestat decizia prin care a pierdut o casă în Sibiu

Avocaţii preşedintelui au formulat, în 30 decembrie, o contestaţie în anulare, prin care cer revizuirea deciziei Curţii de Apel Brașov, din luna noiembrie. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 4 ianuarie. Curtea de Apel Brașov a respins în 12 noiembrie recursul declarat de soţii Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care contractul de vânzare-cumpărare a unui imobil din centrul istoric al Sibiului fusese anulat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri