Propunere: Paradă militară de 1 decembrie o dată la cinci ani

Data publicării:
parada militara 1 dec 2011 4694469-Mediafax Foto-Andrei Alex Moise

„Eu cred că aceste momente să alterneze, iar parada militară să o facem mai rar atunci când avem de oferit şi altceva publicului”, a spus Corneliu Dobrițoiu.

Asta spune acum a fostului ministru al Apărării. Anul trecut, când era la comanda forţelor armate române, tot el ameninţa guvernul ca îi va priva pe români de paradă, în cazul în care nu i se asigură finanţarea.

Peste 800 de militari treceau anul trecut pe sub Arcul de Triumf de Ziua Naţională. A fost însă o paradă săracă din cauza problemelor financiare iar tehnica militară a lipsit.

Anul acesta, însă, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Apărării cu aproape 800.000 de euro pentru defilare. Alte 200.000 vor fi asigurate de armată, aşa că peste trei săptămâni tancurile, transportoarele şi avioanele vor trece din nou pe la Arcul de Triumf.

Aproape 500.000 de euro va costa doar kerosenul pentru avioanele şi elicopterele aduse la defilare. În plus, vor participa la paradă şi 150 de militari din Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa, a căror vizită va fi suportată din bugetul alocat sărbătorii.

În alte state, după cum ştiţi, acestea se organizează restrictiv, fără tehnică, cu oameni”, a completat Dobrițoiu.

Anul trecut, suplimentarea bugetului pentru parada de 1 Decembrie nu a depăşit 100.000 de euro, aproape de opt ori mai puţin decât anul acesta. Restul sumei a venit însă din bugetul MApN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri