Protecția Consumatorului a împărțit amenzi comercianților de jucării din Oradea

Data publicării:
jucarii oradea

În zadar au încercat vânzătorii să scape prin fugă de control. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au apelat la şeful pieței ca să-i găsească pe comercianți şi să-i convingă să revină la tarabe.

Când aceştia s-au întors, echipele de control au aflat motivul dispariţiei: jucăriile erau vândute fără instrucțiunile de folosire traduse, așa că puneau în pericol sănătatea copiilor foarte mici, pentru că erau adresate doar unei categorii de vârstă.

Alţi vânzători, care nu au apucat să-şi adune marfa, au răbufnit la adresa comisarilor, pe care i-au acuzat că îi controlează foarte des şi îi amendează doar pe unii dintre ei.

„Unii care au strigat și au fugit așa au scăpat și eu întotdeauna nu am cum să împachetez și pic de plasă”, spune unul dintre ei.

Supărarea comercianţilor, care n-au mai putut să-şi vândă marfa chiar înainte de Ziua Copilului, nu i-a oprit, însă, pe comisari, care au contabilizat nereguli după nereguli.

„Copilul îl poate băga în gură și e pericol de sufocare,sunt piese mici care se desprind și atunci dumneavoastră trebuie să le explicați părinților”, explică comisarul.

„Dacă eu mă duc la engros și am factură cu toate avizele în regulă, dacă ala acolo nu pune traducere nu înseamnă că i se întâmplă ceva copilului”, afirmă Nicolae Veisz, comerciant.

Părinţii spun că verifică atent jucăriile, înainte să le cumpere.

„În special la jucării să nu fie periculoase”, spune o mămică.

„Sigur că îi informăm că de la trei ani sau de la 5 ani și așa le și cumpără părinţii”, susține o vânzătoare.

În urma controlului, comisarii au dat amenzi de peste zece de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri