Protest în Piața Universității față de explorarea gazelor de şist de la Pungeşti. Îmbrânceli între protestatari și jandarmi

Data publicării:
protest pungesti bucuresti

Actualizare 23.50. Protestul din Piața Universității, care nu a fost autorizat, s-a încheiat după aproximativ trei ore. 

Actualizare 22:00: În urma incidentelor, doi dintre protestatari au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar peste 20 au fost amendaţi pentru tulburarea liniştii publice. 

Actualizare 20:30: Protestatarii au vrut să pătrundă pe carosabil, moment în care jandarmii le-au blocat accesul. Au avut loc îmbrânceli, în timpul cărora mai multe persoane au căzut pe trotuar. Forțele de ordine au ridicat patru persoane și le-au dus la mașini pentru a fi legitimate. Potrivit reporterului Digi24, unele persoane sunt irascibile și provoacă jandarmii prin scandări. 


Manifestanții au început să se adune la fântâna din Piața Universității începând cu ora 17. Tot atunci și-au făcut apariția și primii jandarmi, care i-au informat pe aceștia că nu au voie să staționeze în acel spațiu.

Până la urmă, forțele de ordine le-au permis demonstranților să rămână în Piața Universității, neavând însă voie să părăsească zona.

Protestatarii s-au adunat în centrul Bucureștiului în semn de solidaritate cu localnicii de la Pungești care ar fi fost îmbrânciți de jandarmi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri