Protest la Bechet, după ce s-a anunțat că persoanele care vin din Italia la Craiova vor fi duse în campusul școlar

Data actualizării: Data publicării:
Concern Grows As Swine Flu Patient Numbers Increase Across The UK
FOTO: Getty Images

Mai mulți localnici au protestat, duminică seara, la Bechet, după ce autorităţile au anunţat că toate persoanele care vin din zonele de carantină din Italia vor fi izolate într-un campus şcolar din Bechet, transmite corespondentul Mediafax.

Primele persoane ar putea ajunge în carantină în campusul liceului din Bechet chiar duminică noaptea, potrivit prefectului de Dolj.

Aproximativ 50 de persoane prostestează în faţa primăriei din Bechet. Localnicii sunt speriaţi şi spun că locul de carantină ales de autorităţi este la câteva zeci de metri de şcoală unde elevii învaţă zilnic.

„Nu ne ducem să facem haos prin localitate. Ei au făcut haos şi au adus cetăţenii în stradă (...). Probabil dacă era o clădire izolată nu era nicio problemă, dar cum să aduci într-un campus şcolar unde, la 10 metri, mâine se desfăşoară ore”, a spus un localnic din Bechet.

Primarul oraşului Bechet, Adrian Glăvan, a declarat că persoanele care vor intra în carantină nu vor ajunge la Bechet şi că protestatarii „au alte scopuri”.

„Oamenii se panichează la un anunţ din ăsta, dar nu e nimic. Sunt câteva persoane care au cu totul alt scop. Nu e niciun lucru certificat, au fost nişte zvonuri, le-am spus oamenilor să se liniştească. Nu e nicio problemă care să ţină de cazare, nu va fi nicio legătură cu Bechetul“, a declarat Adrian Glăvan.

Un avion cu 179 de persoane care vine din Bergamo, Italia, urma să aterizeze duminică noaptea pe Aeroportul Internațional Craiova.  Potrivit prefectului de Dolj, Narcis Purcărescu, cele 179 de persoane care sunt aşteptate să aterizeze pe aeroportul din Bănie, vor fi verificate de medici specialişti de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova. Dacă sunt persoane cu simptome de coronavirus sau dacă au intrat în contact cu persoane bolnave, vor fi duse în carantină.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri