Protest la Casa Albă în timpul întâlnirii dintre Victor Ponta și Joe Biden

Data publicării:
salvati rosia montana

Actualizare 21.10. Protestatarii au discutat cu turiștii care veniseră să se fotografieze în fața Casei Albe, le-au explicat în legătură cu ce protestează, transmite corespondentul Digi24 Cătălin Bălan. Potrivit acestuia, întâlnirea dintre Joe Biden și Victor Ponta, programată să dureze 45 de minute, a durat o oră. 

----------------------------

Momentul protestului a fost bine ales, transmite corespondentul Digi24 la Washington, Cătălin Bălan, pentru că atunci avea loc vizita premierului la Casa Albă.

Cinci români stabiliți în Statele Unite de mai bine de zece ani au protestat astăzi în fața reședinței președintelui american, acolo unde avea loc întâlnirea dintre vicepreședintele SUA, Joe Biden, și premierul României, Victor Ponta.

Protestul a fost pașnic, cei cinci români venind cu mai multe pancarte pe care scria „Salvați Roșia Montană”, dar și mesaje de interzicere a exploatării gazelor de șist.

Premierul a declarat ieri, în urma întâlnirii cu reprezentanții Chevron, că România și Guvernul susține încurajează extragerea acestor resurse.

Vizita la Casa Albă avea ca prim obiectiv discutarea programului Visa Waiver. Victor Ponta a declarat că datorită parteneriatului strategic pe care îl avem cu Statele Unite ar veni în mod firesc această derogare a autorităților americane.

Această vizită a fost precedată de una la Banca Mondială, unde premierul probabil a vorbit despre posibilitatea de finanțare pe proiecte de infrastructură. Corespondentul Digi24 transmite că toată vizita de astăzi în Statele Unite a fost învăluită în mister, autoritățile române au comunicat evaziv cu privire la program, pe de altă parte, administrația Casei Alba a anunțat foarte târziu această vizită a premierului, mai exact cu jumătate de oră înainte de a avea loc.

Joe Biden este mâna dreaptă a președintelui Barack Obama și este un bun cunoscător al României. În urmă cu exact patru ani, la 22 octombrie 2009, Joe Biden se afla la București și era primit la Palatul Cotroceni. După câteva luni, România anunța că acceptă găzduirea scutului american antirachetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri