Protest. Sindicaliştii de la CFR au început marșul către sediul Guvernului

Data publicării:
protest cfr

Oamenii sunt nemulţumiţi că negocierile purtate în ultimele zile la Ministerul Finanţelor nu au dus la nici un rezultat şi cer oprirea disponibilizărilor din sistem.

3.500 de oameni ar urma să părăsească structurile CFR, însă conducerea nu a găsit încă bani pentru salariile compensatorii.

Ceferiştii susţin că sistemul este subfinanţat şi că pe oficialii din Ministerul Transporturilor nu îi interesează soarta companiei.

Angajații mai cer ca programul de lucru să fie menținut la cinci zile, și să nu fie redus la patru, pentru că asta ar însemna reducerea salariilor cu aproximatic 20%.

Reprezentanții sindicaliștilor s-au întâlnit azi cu secretarii de stat din Ministerul Transporturilor, iar când vor ajunge la Guvern vor avea o întâlnire și cu reprezentanți din Ministerul de Finanțe.

Nu este primul protest de acest gen. Săptămâna trecută, aproximativ 200 de sindicalişti de la Federaţia Mecanicilor de Locomotivă au protestat la sediul Ministerului de Finanţe, nemulţumiţi de disponibilizările care ar urma să aibă loc la CFR, de lipsa plăţilor compensatorii şi de reducerea timpului de lucru, de la cinci la patru zile pe săptămână.

Citiți și:

Ceferiştii protestează joi la Ministerul Transporturilor şi în faţa sediului Guvernului. Restricţii în trafic

Val de concedieri în sectorul public, reorganizare la ANAF. Aproape 15.000 de oameni ar putea rămâne fără loc de muncă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri