Protest spontan la mai multe oficii poștale din București

Data publicării:
PO TA ROM N -Mediafax Foto-Liviu Chirica 1

Mai multe oficii poștale au postat un anunț în care spun că este grevă și nu se mai fac operațiuni.

Oficiul poștal 39 din Capitală a fost cel care a început grevă spontană. Persoanele care au trecut pe la oficiul poştal au fost rugate să plece, fără să li se precizeze însă termenul când activitatea ar urma să fie reluată. Unul dintre directorii Poștei a sosit la oficiul poștal 39, dar nu le-a putut oferi nicio soluție angajaților.

După puțin timp, mai multe oficii poștale s-au alăturat grevei.

17 oficiii poștale au întrerupt activitatea. Motivele invocate de angajaţi sunt legate de lipsa siguranţei zilei de mâine, în condiţiile în care ar urma să fie făcute disponibilizări. Ei acuză conducerea Poștei că vrea să disponibilizeze mascat prin diminuarea salariilor și reducerea programului de lucru.

Numărul de angajaţi ai Poştei Române şi salariile din companie vor scădea în perioada următoare, ca urmare a diminuării volumului de prestaţii poştale, la nivel naţional şi internaţional.

„Scăderea volumului de prestaţii poştale la nivel naţional şi internaţional determină reducerea necesarului de forţă de muncă. Cea mai recentă normare efectuată în cadrul Poştei Române, cu acordul scris al sindicatelor, a inclus verificarea şi actualizarea datelor de trafic şi a volumului de prestaţii poştale şi a indicat o serie de diferenţe semnificative faţă de volumul de muncă estimat acum patru ani", se arăta într-un comunicat al Poştei remis în 15 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri